Matador-stjerne død

Skrevet af Nicolai Busekist

20/09/2022
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Skuespilleren, der især er kendt for sin rolle i 'Matador', er afgået ved døden. Hun blev 94 år.

Dagens topnyheder

Den kendte skuespiller Elin Reimer er afgået ved døden. Det har DR Nyheder fået bekræftet af hendes familie.

Elin Reimer døde lørdag eftermiddag, hvor hun sov stille ind i sit eget hjem i Virum. Den elskede skuespiller blev 94 år.

Hun havde en lang karriere bag sig som skuespiller, men alligevel er der en række roller, som hun især er blevet kendt og elsket for blandt danskerne.

Hun var særligt kendt for sin rolle som kokkepigen Laura i 'Matador', hvor hun stod i køkkenet hos bankdirektør Hans Christian Varnæs og hans kone Maude Varnæs.

Det er dog ikke den eneste rolle, hun har spillet, som mange danskere kender hende for. Elin Reimer spillede nemlig også rollen som den hidsige fru Olsen, der boede en etage under Krumme og hans familie i 'Krummerne'.

Det var dog ikke kun tv-serier, hun spillede med i. På hendes lange CV finder man nemlig også roller i en lang række film, hvilket omfatter film som 'Midt om natten'.

I en alder af 40 år besluttede Elin Reimer sig for at flytte fra Aarhus til København, hvor hun blandt andet var ansat på Gladsaxe Teater, Folketeatret og Det Kongelige Teater.

Det helt store gennembrud fik hun dog, da hun fik rollen som Laura i 'Matador'. Efterfølgende spillede hun også med i en række andre store serier, hvilket tæller både 'Huset på Christianshavn' og 'Alletiders Nisse'.

Elin Reimer blev desuden hædret med Ridderkorset i 1984, hvilket vidner om hvor folkekær en skuespiller hun var. Ikke nok med det, så blev hun også tildelt både Aarhus Teaterforenings Ærespris, Tagea Brandts Rejselegat samt Bodil Ipsens Mindelegat.

Den sidste tv-serie, hun havde en rolle i, var tv-serien 'Lærkevej', der fik premiere i 2010.