Norske hundeejere i panik: 25 hunde døde af mystisk sygdom

Foto: Shutterstock

Søndag har de norske myndigheder modtaget fire nye rapporter om isolerede tilfælde af hunde, der oplever tilsvarende symptomer som tidligere er blevet observeret med fatale følger som resultat. To af disse fire hunde er nu døde.

En af hundene blev aflivet på grund af det akutte sygdomsforløb. En døde før den ankom til dyreklinikken.

Rapporterne kommer fra forskellige områder i Norge og er derfor isolerede hændelser, som dyrlæger og myndigheder ikke kan forklare.

”Det er specielt i Oslo-området, at vi er blevet underrettet om flere tilfælde end normalt med disse symptomer. Der er færre sager i andre områder,” udtaler den norske fødevarestyrelse i en pressemeddelelse.

Kender ikke konteksten og ved ikke om tilfældene er relateret

Den norske dyrlæge, Torill Moseng, understreger, at de indtil videre 25 dødsfald endnu ikke kan relateres til hinanden. ”Situationen er stadig uklar, hvorfor det er vigtigt for det at undersøge tilfældene systematisk,” siger Torill Moseng til norsk TV 2.

Torill understreger desuden, at Norge generelt har en høj standard for dyresundhed, og at situationen derfor tages meget alvorligt. ”Vi har sygdomsudbrud i Norge, men i denne situation kan vi hverken forhindre sygdommen eller behandle hunden, da vi ikke kender årsagen til sygdommen.”

Læs også

Afghansk hund sætter følelserne i kog: Er dette verdens smukkeste hund?

 

Dagens Gossip