Notorisk seriemorder tilbringer sine sidste dage i voksenble

Foto: Politi

En af verdens mest berygtede seriemordere tilbragte sine sidste dage iført en voksenble under sit fængselstøj.

Australiens mest berygtede seriemorder, Ivan Milat, tilbragte sine sidste dage iført en voksenble under sit grønne fængselstøj, afslører en rapport fra ligsynsmanden. Det skriver News.com.au.

Læs også

Pædofil misbrugte seksårig pige gentagne gange: Slipper med få dages fængsel

Den 74-årige morder døde på Sydneys Long Bay Hospital i de tidlige timer den 27. oktober 2019. Dødsårsagen var kræft i spiserøret. Da han døde, havde han tilbragt 25 år i fængsel. 

Ifølge en række medicinske dokumenter, som News.com.au har fået indsigt i, blev han fundet død kort efter kl. 04. Han døde blot fem dage efter, at hans kemoterapi ophørte, hvor han også fik at vide, at han havde få uger at leve i. 

I dokumenterne står der, at han var 'iført en grøn t-shirt, grøn trøje og iført en voksenble', da han lig blev kørt fra hospitalet til lighuset. 

Ivan Milat, der også var kendt som The Backpacker Murderer, afsonede syv livstidsdomme for mord. I sin tid bag tremmer var han indsat i flere forskellige fængsler, indtil han i 1996 forsøgte at flygte fra fængslet, hvorefter han blev klassificeret som 'ekstrem højrisikofange'. 

Han tilbragte det meste af sit fængselsliv i et såkaldt Supermax-fængsel i Goulburn, indtil hans kræftdiagnose medførte, at han kunne forlade fængslet for første gang. 

I en rapport fra det australske 'A Serious Offenders Review Council', der stammer fra sidste år, beskrev, at han viste 'munterhed', var høflig overfor personalet, men ikke ønskede at omgås andre indsatte. 

En procentdel af de indsatte i Supermax-fængslet er fanger, der er anklaget og dømt for terrorisme. Flere af dem er konverterede muslimer. 

Han skulle angiveligt have sagt, at han ikke kendte mange af dem, og ikke havde lyst til det, da han 'nød sit eget selskab'. 

I oktober 2019 begyndte Ivan Milat at have problemer med at synke, og hans oprindelig vægt på 85 kg faldt til blot 65 kg. 

Umiddelbart før hans død var sygeplejerskerne på Long Bay Hospital nødt til at knuse hans medicin, som bestod af to typer morfin. Desuden fik han også ilt og sad oppe i sengen med lyset tændt til kl. 03, men da næste sygeplejerske kom for at tjekke op på ham, blev han fundet død.

Læs også

Mand stak date ihjel: Voldtog og dræbte dernæst hendes 12-årige datter

Han havde blot 14.300 kroner på sin fængselskonto, da han døde, hvilket ikke var nok til en ordentlig begravelse. Derfor blev han kremeret uden deltagere 12 dage efter hans død. 

 

Dagens Gossip