Nu er det bekræftet: Det er slut med Harry og Meghan

Foto: Shutterstock.com.

Det er nu slut, bekræfter det britiske hof.

Sidste år blev det meldt ud, at prins Harry og hertuginde Meghan ville træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det engelske kongehus. I første omgang drejede det sig om en såkaldt prøveperiode. Den er nu udløbet, og det ser ud til, at tiden som kongelige nu er helt slut.

Læs også

Prins Harry i isolation

Fredag meldte dronning Elizabeth så ud, hvad der nu skal ske. Det skete i en pressemeddelelse

“Hertugen og hertuginden af Sussex (prins Harry og hertuginde Meghan, red.) har bekræftet over for hendes majestæt Dronningen, at de ikke vender tilbage som arbejdende medlemmer af den kongelige familie," står der i pressemeddelelsen, som er udsendt af det engelske hof.

Inddrager parrets ærestitler og protektioner

Det oplyses desuden, at dronning Elizabeth har oplyst prins Harry og hertuginde Meghan om, at når de er trådt væk fra den kongelige familie, så er det heller ikke muligt for parret at fortsætte med de ansvarsområder og pligter, der følger med et liv i offentlighedens tjeneste, som hoffet beskriver det.

Det betyder også, at dronning Elizabeth nu inddrager parrets ærestitler og protektioner, som parret ellers har haft. Disse foræres af dronningen til medlemmer af den kongelige familier, men hun kan altid inddrage dem igen. 

Protektionerne og titlerne vil blive omfordelt til de andre medlemmer af den kongelige familie. 

Afslutningsvis tilføjes der.

"Mens alle er kede af deres beslutning, så forbliver hertugen og hertuginden meget elskede familiemedlemmer."

Læs også

Udfordring i X Factor: Kunne ikke møde op

 

 

 

Dagens Gossip