Nu er det officielt: Nu koster det penge at besøge Venedig

13/09/2023 09:56

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har planer om at besøge Venedig, så skal du frem med pengepungen.

Mest læste i dag

Der er masser af steder, turister kan tage hen i denne verden, men det er ret sjældent, at en by siger, at de gerne vil have færre mennesker til byen.
Mens turister kan være ret irriterende og til tider åbenlyst respektløse, når det kommer til de steder, de besøger, ser den italienske by Venedig ud til at sætte foden ned og beslutte sig for, at de gerne vil have færre besøgende i fremtiden.

Før coronavirus-pandemien satte en stopper for mange millioner rejser, sagde det italienske nationale statistiske institut, at Venedig tog imod omkring 13 millioner turister om året.

Mens pandemien bragte disse tal ned, har besøg i Venedig oplevet en genopblussen efter ophævelsen af ​​restriktioner, og forventningen er, at antallet af turister vil fortsætte med at stige.

Mange af dem, der besøger Venedig, kommer kun for dagen, og byen kæmper med overturisme i spidsbelastningstider.

Ifølge BBC vil Venedig forsøge at afhjælpe dette problem med en prøveperiode på et gebyr på 5 € for folk, der kommer til byen for en dag i de travle perioder, med dem under 14 år fritaget.

Folk bliver nødt til at reservere deres turiststed i forvejen og betale gebyret, ellers risikerer de ikke at få adgang til den populære destination.

Denne afprøvning af gebyret starter næste år, med dem, der overnatter fritaget, i håbet om at opmuntre nogle af de endagsrejsende til at tage dage uden for myldretiden i kalenderen og udligne tilstrømningen af ​​turister en smule.

Venedig er kendt som en stor europæisk by med romantik og kultur, men det er ikke altid den maleriske beliggenhed, du har set på plakaterne, da de berømte kanaler kan lide under tørke, og de efterlader en hel stank bag sig.

BBC rapporterer også, at det at være en så populær destination for turister giver problemer for dem, der bor i selve Venedig.

De rapporterer, at nyere undersøgelser fandt, at flere senge i byen var tilgængelige for turister, end der var for beboere.

En ph.d.-studerende, der har boet i Venedig i fem år, fortalte dem, at det var svært at finde et sted at bo i byen, og at mange studerende blev bedt om at forlade deres bolig i maj eller juni, så deres udlejere kunne tilbyde pladsen til turister .gelser fandt, at flere senge i byen var tilgængelige for turister, end der var for beboere.

Det er ikke første gang, Venedig har svævet ideen om at opkræve turister på en dagsbesøgspenge for at komme ind i byen, men nu ser det ud til, at den dag faktisk er på vej.