Nu er det slut: Her skal ikke-vaccinerede selv betale regningen

Foto: Shutterstock

I Singapore har regeringen nu taget drastiske midler i brug for at forhindre et ukontrolleret smitteudbrud.

Selvom mange lande efterhånden har haft udrullet vaccinationsprogram i længere tid, så er smittetallene stigende i mange lande. Man kan vist godt sige, at tredje bølge er en realitet.

I mandags kunne ikke-vaccinerede danskere også føle et vist pres fra Statsministeren, da der på et pressemøde blev kraftigt opfordret til at lade sig vaccinere.

Læs også

Forskere slår alarm: Hele verdens internett kan forsvinne i måneder

I Singapore - som har en temmelig høj vaccinationsprocent (85%) - skal man som ikke-vaccineret selv betale, hvis man bliver smittet og indlagt med Coronavirus.

Landet sundhedsminister On Ye Kung, siger ifølge Ekstra Bladet på et pressemøde:

“Uvaccinerede mennesker udgør et stort flertal af de mennesker, der har brug for intensiv behandling, og de belaster vores sundhedsvæsen.”

“Singapore vil derfor ikke længere betale de medicinske omkostninger for personer, som bevidst har valgt ikke at lade sig vaccinere.”

Singapore er af flere lande blevet set som et foregangsland, da vaccinationsraten og smittetal har været under kontrol længe.

Nu ser man samme tendens som her i Danmark, og derfor skal initiativet med egenbetaling for ikke-vaccinerede ses som en kraftig opfordring til at lade sig vaccinere. 

Læs også

Hun trækker sig fra Vild med Dans

 

 

Dagens Gossip