Nu er det slut med fyrværkeri

Foto: Shutterstock

Normalt er fyrværkeri kun tilladt at affyre i et begrænset tidsrum på året, men nu kan det være helt slut med de flotte glimt på himmelen.

Fyrværkeri er altid noget, som deler vandene. Mange elsker de flotte lysglimt, mens andre er meget irriteret over larmen. Særligt mange hundeejere er frustreret, fordi mange hunde er bange for larmen. 

Flere kommuner  har kæmpet for at indføre forbud og forsøgt at skubbe spørgsmålet til landsplan.

Store detailkæder er stoppet med at sælge fyrværkeri helt på grund af risikoen for ulykker, miljøet og for dyrenes skyld.

Læs også

Danmark sakker bagud på vaccinefronten

Det svenske folk synes også at være enige.

Da YouGov/Newsner lavede en  meningsmåling i  2017, viste det sig, at mere end hver anden adspurgte ønskede at indføre et generelt forbud mod fyrværkeri i Sverige. 

Sidste år forsøgte Trelleborg kommune at begrænse brugen af ​​fyrværkeri nytårsaften.

Spørgsmålet blev rejst i et forslag, og rådet besluttede sig derefter for at minimere tidsvinduet.

Og hurtigt stod det klart, at det kun var tilladt at skyde fyrværkeri mellem klokken 23.45 og 00.15.

Men afgørelsen blev anket med den begrundelse, at den "indskrænkede den enkeltes frihed". Så til sidst trak kommunen beslutningen tilbage.

I stedet gik man tilbage til de tidligere regler om, at det kun er tilladt at skyde fyrværkeri mellem klokken 16.00 nytårsaften og frem til klokken 04.00 dagen efter.

Men nu er det nyt år med nye muligheder og i år har Trelleborg kommune valgt helt at forbyde fyrværkeri - også til nytår.

Fyrværkeriforbuddet var ifølge kommunen et borgerforslag, som de valgte at klubben igennem i løbet af ugen

Trelleborg kommunes kundeservice, kender ikke til beslutningen.

- Vi har ikke fået nogen oplysninger om det. Men jeg kan her læse, at kommunalbestyrelsen hamrede forslaget igennem. Et lignende forslag var oppe sidste år, men det blev som sagt anket, så der kan være en lille mulighed for, at det gør det denne gang også, siger kommunens kundeservice til Newsner.

Læs også

Hun trækker sig fra Vild med Dans