Nu er det slut: Storbritannien forbyder TikTok

Foto: Shutterstock

Flere og flere steder bliver TikTok forbudt.

Videoappen TikTok har på rekordtid taget hele verden med storm. 

På få år gik den kinesiske app fra at være ikke-eksisterende til at være den mest besøgte app i verden med flere daglige besøgende end verdensomspændende apps og hjemmesider såsom Facebook, Instagram, Twitter og Google.

Læs også

Google er ikke længere verdens mest besøgte hjemmeside

På det seneste har den dog modtaget stor kritik for at være stærkt vanedannede og endda afhængighedsskabende samtidig med, at den er blevet beskyldt for at indsamle enorme mængder data fra brugerne og muligvis videregive det til de kinesiske myndigheder. 

Derfor har lande som USA forbudt politikere og lignende at have den kinesiske app installeret på deres arbejdstelefoner. 

Dette gør sig også gældende for Folketingspolitikere, ansatte i nogle kommuner og andre udvalgte offentlig ansatte i Danmark, og nu følger Storbritannien med. 

I en pressemeddelelse er det således blevet meldt ud, at også Storbritannien nu forbyder ansatte i den britiske regering at have TikTok installeret på deres arbejdstelefon, computer og lign. 

Forbuddet kommer efter, at regeringen revurderede cybersikkerheden i Storbritanniens regering, og denne revurdering har desuden fået regeringen til at skærpe sikkerheden omkring tredjepartsapps på arbejdstelefoner. 

"Sikkerheden af følsom regeringsinformation skal komme først, så i dag forbyder vi denne app [red. TikTok] på regeringsenheder. Brugen af andre dataindsamlende apps vil desuden blive overvåget," har Oliver Dowden, der er 'Duchy of Lancaster' og parlamentsmedlem, udtalt. 

Årsagen til beslutningen om det nye forbud lyder blandt andet, at TikTok kræver adgang til "en række data på enheden, herunder kontakter, brugeroplysninger og placeringsdata."

I pressemeddelelsen lyder det, at regeringen og dennes "internationale samarbejdspartnere er bekymrede for, hvordan denne data måske bliver brugt."

Det understreges desuden, at forbuddet dog ikke gælder på ansattes private enheder, og at TikTok i særtilfælde kan blive tilladt på regeringsenheder, hvis det er "påkrævet for at udføre arbejdet."

Læs også

Mange unge er afhængige af TikTok: Denne app kan hjælpe dig ud af afhængigheden

 

 

 

 

 

Dagens Gossip