Nu kommer der undskyldning til Dronningen

14/01/2022 15:51

Mathias Nielsen

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Downing Street undskylder.

Mest læste i dag

Storbritanniens premierminister, den konservative Boris Johnson, har netop indgivet en officiel undskyldning til den britiske Dronning Elizabeth. Det skriver BBC.

Det kommer i kølvandet på to meget belastende sager, hvor oppositionen har krævet Johnsons afgang.

Sagerne har drejet sig om, at der eftersigende er blevet afholdt festlige forsamlinger for den konservative top på Downing Street 10, alt imens at resten af det britiske samfund har været tvangsnedlukket.

Første afsløring kom i december måned, og i denne uge er der kommet en ny, lignende sag frem.

Det er selvsagt rigtig dårlig timing for Boris Johnson, der i forvejen har delt vandene i parlamentet grundet håndteringen af covid-19.

Også blandt egne rækker møder Boris Johnson modstand.

Andrew Bridgen er blevet det femte konservative parlamentsmedlem, der offentligt erklærer, at de har skrevet til formanden for 1922-komiteen - som organiserer Tory-lederskabskonkurrencer - for at sige, at de ikke har tillid til premierministeren.

54 konservative parlamentsmedlemmer skal skrive et brev for at udløse en afstemning omkring den siddende leder, som altså er Boris Johnson.

Efter undskyldningen sagde Labour-leder Sir Keir Starmer:

"Dette viser, hvor alvorligt Boris Johnson har forringet premierministerembedet. De konservative har svigtet Storbritannien. En undskyldning er ikke det eneste, premierministeren bør tilbyde paladset i dag. Boris Johnson burde gøre det anstændige og træde tilbage."

Regeringsembedsmænd undskyldte over for paladset i et telefonopkald.

På spørgsmålet om, hvorfor nr. 10 havde undskyldt i stedet for Boris Johnson selv, sagde hans talsmand til journalisterne:

"Nå, igen sagde premierministeren, at der er foretaget tidligere fejlvurderinger, og at det er rigtigt, at folk undskylder, som premierministeren gjorde tidligere på ugen."

Hvis krisen og modstanden mod Johnson fortsætter, så kan det meget vel ende ud i et mistillidsvotum og i værste fald føre til hans afgang som premierminister for Storbritannien.