Nu reagerer Putin: Flytter atomvåben tæt på den finske grænse

Foto: Shutterstock

Putin reagerer prompte på Finlands udmelding.

Finland vil gerne være en del af NATO. Det har skabt vrede i Rusland, som har sagt at man ikke skal tro, det ikke vil få konsekvenser. Hvad man i praksis vil gøre fra russisk side, er der ikke nogen officiel melding på. Dog har en person optaget en video, hvor der af køretøjer foran transporteres atomare missiler.

Videoen er optaget i Vyborg, som er en by i det vestlige Rusland meget tæt på den finske grænse. Der skulle angiveligt være tale om syv ballistiske missiler.

Billede fra bilen, som har set transporten.Foto: Privat

Russisk stats-tv har da også tidligere sagt, at Moskva vil udsende atomvåben til sine europæiske grænser, hvis de nordiske nationer Finland og Sverige etablerer militærbaser på deres territorium. De sagde ifølge Mirror:

"Når NATO-baser dukker op i Sverige og Finland, vil Rusland ikke have andet valg end at neutralisere ubalancen og den nye trussel ved at indsætte taktiske atomvåben."

Putin har gentagne gange advaret både Sverige og Finland mod at blive medlem af NATO og sagt, at tiltaget forpligter Rusland til at styrke sit forsvar i Østersøregionen. Det er nu en realitet.

Dermed ligner det altså, at Putin vil holde sit ord med hensyn til at øge det militære beredskab. Om man i sidste ende vil affyre missilerne, er dog svært sandsynligt.

Det vil betyde 3. verdenskrig, som allerede fra start af vil være atomar. Det er Rusland ikke interesseret i, har man tidligere udtalt.

Læs også

Ung kvinde død i arbejdsulykke på dansk skole

 

Dagens Gossip