Ny forskning viser at rødt kød kan føre til udbredt sygdom

Skrevet af Nicolai Steinicke

29 uger siden

|

23/10/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelse har fundet ud af, at der kan være en sammenhæng mellem rødt kød og type 2-diabetes.

Dagens topnyheder

Der er to forskellige typer af diabetes: Type 1 er, hvor bugspytkirtlen ikke producerer insulin som følge af, at kroppens immunsystem angriber øcellerne i bugspytkirtlen, der producerer insulin.

Type 2 er, når en persons bugspytkirtel begynder at lave mindre insulin, end den plejede, og din krop bliver resistent over for insulin.

Begge typer er irreversible sygdomme, og type 2 diagnosticeres typisk hos ældre, overvægtige mennesker - men da fedmefrekvensen fortsætter med at være øm, opdages den også hos yngre mennesker.

En persons livsstil kan bidrage til at udvikle type 2-diabetes – især deres kost.

Folk er længe blevet opfordret til at skære ned på at spise rødt kød, da det har været forbundet med nogle hjerte-kar-sygdomme og kræftformer.

Det er også blevet forbundet med mennesker, der udvikler type 2-diabetes, og en ny Harvard-undersøgelse har fordoblet denne teori. Det skriver Unilad.

Udført på skolens T.H. Chan School of Public Health, undersøgelsen sporede spisemønstrene for 216.695 voksne over årtier og noterede, om de udviklede sundhedsproblemer.

De fortsatte med at finde ud af, at 22.000 deltagere udviklede type 2-diabetes, og efter at have analyseret spørgeskemaer med madfrekvens, der blev sendt til deltagerne hvert andet til fjerde år, blev det konstateret, at personer, der udviklede sygdommen, tilfældigvis spiste meget rødt kød.

ABC News chefmedicinske korrespondent Dr. Jennifer Ashton sagde om den nye undersøgelse, som som offentliggjort torsdag (19. oktober): "Vi taler om lam, oksekød, svinekød, pølser, hotdogs, burgere.

Selvom diabetes er irreversibel, er der måder, du kan forebygge eller opveje deres potentielle risiko for at udvikle ved at erstatte en daglig portion rødt kød med en anden proteinkilde.