Kvinde løj om at have fået kræft for at få donationer: Nu har hun afsløret hvorfor hun gjorde det

23/10/2023 08:29

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe
En kvinde, der svindlede over 400 mennesker ud af tusindvis af dollars ved at foregive at have kræft, har modtaget sin dom.

Mest læste i dag

Madison Russo hævdede at have kræft i bugspytkirtlen, leukæmi og en tumor på størrelse med fodbold viklet rundt om hendes rygsøjle og dokumenterede sin sygdom på sociale medier.

Hun oprettede senere en GoFundMe-side, hvor hun rejste næsten 40.000$ (282.000 danske kroner) fra donationer fra 439 godhjertede mennesker.
Men det blev senere afsløret, at Russo faktisk aldrig var syg, og det hele var et fupnummer.

Ifølge en pressemeddelelse fra politiet fra tidligere i år fandt en stævning for medicinske journaler, at Russo 'aldrig var blevet diagnosticeret med nogen form for kræft eller tumor fra nogen medicinske faciliteter i Quad Cities eller omkringliggende byer'.

Den 19-årige blev senere sigtet for tyveri.

I lyset af hendes anholdelse udsendte GoFundMe en erklæring og forsikrede Russos donorer om, at de ville blive refunderet.

"GoFundMe har en nultolerancepolitik over for misbrug af vores platform og samarbejder med retshåndhævende undersøgelser af dem, der er anklaget for forseelser," sagde selskabet i en erklæring udsendt til CNN.

"Alle donorer er blevet refunderet, og vi har fjernet denne fundraiser. Modtageren har også fået forbud mod at bruge platformen til eventuelle fremtidige fundraisers. Det skriver Unilad.

"GoFundMe's Giving Guarantee tilbyder fuld refusion i de sjældne tilfælde, hvor noget ikke er rigtigt; dette er den første og eneste donorbeskyttelsesgaranti i crowdfunding-industrien."

Flere måneder efter hendes anholdelse har Russo modtaget sin dom og har formået at undgå enhver fængselsstraf.

Russo blev idømt en 10-årig betinget dom efter at have erkendt sig skyldig i førstegradstyveri i juni.

Hun indgik en aftale fredag ​​(20. oktober), og som en del af aftalen skal hun betale 39.000 dollars i erstatning og en bøde på 1.370 dollars.

Mens hun erkendte sig skyldig i tyveri, sagde Russo, at hun fandt på kræfthistorien ikke for at tjene penge, men i et forsøg på at 'få [sin] familie sammen igen'.

"Mange mennesker har spekuleret i, hvorfor jeg gjorde dette, og hvordan nogen, der så ud som om de havde alt sammen, kunne have sådan et rod," sagde hun i retten fredag.

"Jeg gjorde det ikke for penge eller grådighed. Jeg gjorde det ikke for opmærksomhed. Jeg gjorde dette som et forsøg på at få min familie sammen igen."