Ny vild straf til spritbilister: Skal vaske lig væk

Hvis du mister dit kørekort efter, at du har kørt påvirket bag rattet, så bliver det ikke let at generhverve dit kørekort. Det kræver nemlig en tur på lighuset og andre bizarre steder, hvor du skal hjælpe til med at vaske lig væk. Hvert fald, hvis du kører bil i Moldova.

Der er ingen steder i verden, hvor man har lyst til at se folk kører rundt med alkohol i blodet. Det vil man bestemt heller ikke i Moldova, og derfor har de taget en ny metode i brug, for at sikre sig, at folk holder sig fra at køre bil, hvis de har drukket alkohol.

Det er nemlig sådan, at de har lavet en ny straf til de bilister, der bliver stoppet med for meget alkohol i blodet, og den straf er et kursus. Måske lyder et kursus ikke så slemt, men det er nok de færreste, der egentlig har lyst til at deltage i det, når de hører, hvad der skal ske.

Læs også

100.000 danskere risikerer besøg af politiet - Er du blandt dem?

På dette kursus skal de dømte bilister blandt andet hjælpe med at vaske lig væk, deltage i obduktionsarbejde, og så skal de besøge trafikofre på hospitalet. Alt dette skal de igennem, hvis de vil have lov til at generhverve deres kørekort. Det fortæller mediet The Drive.

Bare lugten og synet af kroppene kan være nok

Ikke nok med, at man skal deltage i kurset, hvor man får lov til at opleve ting, man ellers kun ser på film, så skal man også selv betale for at deltage i det. Prisen er cirka 1.500 danske kroner, og det strækker sig over tre måneder, hvor kursisterne skal gennem 12 lektioner.

Hos Center for Retsmedicinsk Afdeling i Moldova håber de også på, at kurset vil have en forebyggende effekt, så de dømte bilister ikke får lyst til at køre under påvirkning af alkohol en anden gang.

“Det vil have en stor psykologisk effekt, fordi de alle sammen ikke vil kunne stå imod,” lyder det fra direktøren, Valeriu Savciuc ifølge mediet Publika med hentydning til, at mange vil få kvalme og kaste op af de forskellige lugte og visuelle billeder.

“Bare lugten og synet af kroppene kan være nok til at påvirke dem psykologisk,” fortæller han.

Ifølge The Drive har de første seks kursister allerede været forbi lighuset i hovedstaden Chisinau, og her måtte en af dem forlade stedet. Det moldoviske medie Publika talte med flere af de andre kursister, og de var bestemt også blevet mærket af oplevelsen.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip