Ny virus i omløb: Person smittet med sjælden svineinfluenza

Foto: Shutterstock

En person er blevet konstateret smittet med en sjælden variant af svineinfluenza.

En patient i Canada er konstateret smittet med en sjælden variant af svineinfluenza. Det skriver det amerikanske medie Fox News.

Læs også

Nye restriktioner: Nu lukkes grænsehandlen

Der er tale om en alvorlig virus ved navn Influenza A (H1N2). Det er en sjælden variant af svineinfluenza, som nu er blevet konstateret hos et menneske. Det oplyser de lokale myndigheder i Canada.

Smittetilfældet er blevet opdaget i Alberta, der er en canadisk provins, som støder op til USA i den vestlige del af landet. Det blev opdaget, da patienten selv søgte læge med influenza-lignende symptomer i midten af oktober.

"Patienten udviste milde symptomer, og blev hurtigt helbredt efter at være testet. Der er foreløbig ingen tegn på, at virusset har spredt sig yderligere," fortælles der i en fælles udtalelse fra sundhedsdirektør Deena Hinshaw og veterinærdirektør Keith Lehman, ifølge B.T.

Forsøger at opspore kilden

De lokale myndigheder forsøger nu at opspore kilden til smittetilfældet. I samme ombæring er målet at få vished for, hvorvidt der er sket yderligere spredning af den sjældne svineinfluenza.

H1N2-influenza er en virus, der er kendt for at optræde i svinebesætninger i hele verden. Det er en infektionssyg, der sidder i svinenes luftveje, som stammer fra type A-influenzavirus. Sygdommen smitter dog ikke, selvom man indtager kød fra et inficeret dyr.

"Vi tager det seriøst, men folk i Alberta skal være klar over, at sporadiske tilfælde af forskellige influenza-typer er fundet forskellige steder i Nordamerika i løbet af den sidste halve snes år. Typen Influenza A (H1N2) er sjælden med kun 27 tilfælde på verdensplan siden 2005 - og ingen tidligere i Canada før nu," fortæller de lokale myndigheder i Canada.

Læs også

Efter terrorangreb: Nu lukker regering moskéer

I og med, at der er blevet konstateret svineinfluenza hos et menneske i Alberta, vil de lokale sundhedsmyndigheder nu tilbyde borgerne i den centrale del af provinsen, at de kan blive influenza-testet, hvis de skal coronatestes.

 

Dagens Gossip