Nyheden om hans hjertetransplantation gik verden rundt: Nu er sandheden om hans mørke fortid kommet frem

Foto: University of Maryland School of Medicine

Manden fra Maryland, som fik et nyt hjerte fra en gris som den første i verden, har været på alles læber de sidste par dage, men nu er der dukket oplysninger frem om en mørk og voldelig fortid.

Flere medier kunne tidligere på ugen fortælle historien om 57-årige David Bennett Sr., der som den første i verden fik fjernet sit eget hjerte og erstattet det med et hjerte fra en gris. 

Hjertetransplantationen var den første af sin slags, og det var langt fra sikkert, at den 57-årige hjertepatient fra Maryland i USA ville overleve operationen.

Læs også

Så meget brugte han på at få to centimeter mere 'dernede'

"Det var enten at dø eller gennemføre den her transplantation. Jeg vil gerne leve. Jeg ved, at det er et skud i tågen, men det er min sidste chance. Jeg ser frem til at komme ud af sengen og komme mig," udtalte Bennett om operationen velvidende, at det kunne gå helt galt. 

Det er nu fire dage siden, og han lever stadig med hjertet fra den 108 kilo tunge orne, og transplantationen var således ikke bare en succes, men også en verdenssensation som hurtigt gik verden rundt.

Foto: University of Maryland School of Medicine

Herhjemme skrev flere medier også om transplantationen, og komikeren Lasse Rimmers ekskone, Line Hoffmeyer, har desuden delt et tårevædet opslag på Instagram om nyheden. 

Siden nyhedens offentliggørelse, som man skulle tro kun kan vække glæde, har en dame dog stået frem og kritiseret Bennetts transplantation med begrundelsen, at hendes bror ikke fik en chance til.

David Bennett og hans søn, David Bennett Jr. / Foto: University of Maryland School of Medicine

Broderen, som damen taler om, blev stukket syv gange med en kniv i 80'erne af - du gættede det - Bennett, som fik en dom for overfaldet i 1988.

Edward Shumaker er den mand, og han endte med at sidde i kørestol i 19 år efter, at Bennett stak ham adskillige gange med en kniv på en bar. I 2007 døde Edward som følge af et hjerteanfald, kun én uge før hans 41 års fødselsdag. 

Det var altså Edward storesøster, Leslie Shumaker Downey, som rettede kritik mod Bennett i et offentligt opslag på Facebook, hvor hun skrev: "Den såkaldt mand stak min bror 7 gang, hvilket lammede min bror."

Opslaget fortsatte: "Min bror levede 19 meget hårde og smertefulde år efter det. Min bror, Edward Shumaker Jr, led af så mange ting fra infektioner, liggesår [...], MRSA, blodforgiftning til et hjerteanfald, som til sidst gjorde, at min bror havde et barns mentale kapacitet."

"Jeg fik fortalt af nogen for lidt tid siden, at det var lige meget, hvad Bennett havde gjort, fordi det var uetisk at nægte ham behandling, simpelthen fordi han er et menneske. Hvis det er tilfældet, hvorfor bliver folk så afvist fra transplantationslister og ender med at dø?," skrev hun desuden og afsluttede opslaget: 

"Min bror døde d. 7. maj 2007, 19 lange års lidelse udholdte han, og Bennett får en ekstra chance til livet IGEN? Min bror fik ikke en ekstra chance til noget.  Bennett er omtalt som en helt [...]. Han er slet ikke en helt."

Myndighederne har siden lavet en skriftlig udtalelse, hvori der står, at Baltimore hospital yder "livsreddende behandling til alle patienter, som kommer gennem deres døre baseret på deres medicinske behov, ikke deres baggrund eller livsomstændigheder."

Læs også

Overlæger: Her er det slut med mundbind

 

 

Dagens Gossip