Nyhedsvært med opråb til vaccinemodstandere: "Tag det forbandede mundbind på"

Foto: Twitter / @telediario

Et klip fra en mexicansk nyhedsudsendelse er gået viralt efter, at værten lod sin vrede mod vaccinemodstandere slippe ud og blandt andetkaldte dem for "idioter".

Mexico har haft omkring 4,4 millioner bekræftede smittede med coronavirus, hvoraf over 300.000 er døde. Selvom der bor cirka 20 gange så mange mennesker i Mexico som i Danmark, så må det stadig siges at være et meget højt tal, da det mexicanske dødstal således er cirka 85 gange højere end det danske, som er på lidt over 3500.

Det høje dødstal hænger formentlig sammen med landets dårlige hospitalsvæsen men kan også skyldes, at der 'kun' er blevet uddelt 149 millioner doser af vaccinen, hvilket vil sige, at cirka 56 procent af befolkningen er fuldt vaccineret med mindst to stik.

I Danmark er det til sammenligning over 80 procent, og desuden har 57,6 procent af den danske befolkning ifølge Sundhedsstyrelsen allerede modtaget tredje stik.

Læs også

Smitte opdaget: Vil aflive flere tusind hamstere

Ligesom herhjemme findes der desuden vaccinemodstandere - såkaldte antivaxxers - i Mexico, som nægter at tage imod vaccinen, hvilket den mexicanske nyhedsvært, Leonardo Schwebel, som er vært for nyhedsstationen Telediario Guadalajara, er godt og grundigt træt af. 

Det blev helt tydeligt i forbindelse med en nyhedsudsendelse på kanalen for nyligt, hvor den mexicanske vært lod vreden løbe af med sig, og han kan således opleves råbe: "Hvis du er 'anti-vax', er du en idiot... Tag det forbandede mundbind på!" midt under udsendelsen i et klip, som siden er gået viralt.

Schwebel har dog ifølge Unilad siden udtalt til mexicanske medier, at han ikke fortryder sin udtalelse og har således sagt: "Det er ikke et spørgsmål om skæld ud, hør, jeg lavede en lignende video på mine sociale medier, og der skete absolut ingenting... Så nogle gange er du nødt til at råbe, før folk forstår det. Hvis jeg havde sagt det normalt, 'Hr, tag venligst din maske på, jeg spørger dig pænt', tro mig, så havde jeg ikke været her hos jer i dag."

Han har desuden slået fast, at han er ligeglad med at blive kaldt "skør" så længe at mundbind, vacciner og lignende bliver brugt korrekt og i stort omfang. 

Skør er han helt sikkert blevet kaldt, men værten har desværre også modtaget dødstrusler fra vaccinemodstandere og sågar fået beskeder, hvor folk skriver, at de håber han får virusset og dør. 

De sidste par uger har Mexico oplevet en stor stigning i smitte - især i turistområderne.

Læs også

Bizar kalv født: Bondemanden troede, det var et sår, men det viste sig at være noget helt andet

 

 

 

 

 

Dagens Gossip