Nyt i Émile-sagen: Nu har politiet truffet stor beslutning

Skrevet af Nicolai Haugsted

9 uger siden

|

11/04/2024
Udland
Foto: Politi
Émile-eftersøgningen går ind i ny fase.

Dagens topnyheder

I det maleriske, men nu stille landskab nær Haut-Vernet, har et omfattende eftersøgningsarbejde fundet sted, idet håbet om at opklare mysteriet om den forsvundne toårige Émile har drevet hundreder af betjente, retsmedicinere og teknikere til at gennemsøge mere end 45 hektar jord.

Onsdag eftermiddag markerede et vendepunkt i denne hjerteskærende saga, som det franske medie BFM TV først rapporterede.

Med fundet af knogledele og personlige genstande tilhørende Émile, er søgningen i det område, hvor de første spor blev opdaget, afsluttet.

Ifølge statsadvokat Jean-Luc Blachon i Aix-en-Provence, bringer dette sagen ind i en ny fase.

"Efterforskningen vil nu fortsætte baseret på resultaterne af de fund, der er gjort, og de ekspertrapporter, der er på vej, med det formål at fastslå omstændighederne ved Emiles død," udtalte han.

Den forsvundne drengs skæbne blev først et mysterium sidste sommer, da han, mens han var hos sine bedsteforældre, pludselig forsvandt. Det var en tilsyneladende tilfældig vandrer, som opdagede drengens kranie, hvilket førte til en storstilet eftersøgning.

"Eftersøgningen af liget af Émile Soleil, som blev indledt i Haut-Vernet den 30. marts 2024, efter at en vandrer havde fundet knogler, er blevet afblæst klokken 15.35 i dag (onsdag, red.)," blev det bekræftet.

Mens fundet af tøj og knoglerester bringer visse svar, forbliver spørgsmålet om, hvordan den lille dreng døde, uafklaret.

Mens det franske samfund holder vejret, venter man nu på de retsmedicinske eksperter fra Institut de Recherche Criminelle de la Gendarmerie Nationale (IRCGN), der undersøger de fundne genstande, for at bringe klarhed over sagen.

BFM TV rapporterer, at myndighederne måske vil vende tilbage til eftersøgningsstedet, baseret på de analyser, der foretages nu.