Orkanen ramte ikke som forudset, så ændrede Trump vejrkortet

Foto: Shutterstock

Trump er igen kommet i stormvejr, denne gang bogstaveligt talt på grund af orkanen Dorian. For at få ret i en tidligere påstand fremviste præsidenten nemlig et vejrkort, som var ændret med en sprittusch.

Onsdag afholdt Præsident Trump en kort orientering om orkanen Dorian. Her fremviste han et kort fra USAs Nationale Orkancenter. Kortet var fra den 29. august og viste Dorians bane mod USA. Det skriver Washington Post. Det var det helt rigtige kort med en enkelt tilføjelse. Med sprittusch var der tilføjet en forlængelse af Dorians bane, så orkanen så ud til at ramme staten Alabama.

Der skekuleres på, at tilføjelsen udelukkende skyldes, at Trump havde tweetet at Dorian ville ramme Alabama, hvilket hurtigt blev afkræftet af det meteoroligiske institut i USA.

"Alabama vil IKKE blive ramt af Dorian. Vi gentager, Dorian vil ikke påvirke Alabama. Orkanen vil forblive for langt mod øst," skrev de på Twitter.

På trods af det dementi, eller netop på grund af dementiet, fremviste Trump et vejrkort, der havde fået tegnet en ekstra bue, så Præsidenten alligevel kunne få ret. Nu var Alabama omkranset af Dorians bue, selvom det tydeligvis var tegnet på kortet efter det har været printet.

"Dette er det oprindelige kort, og som man kan se, vil den ikke bare ramme Florida, men også Georgia," sagde Trump under orienteringen.

Vejrkortet var ændret, viser billeder

Officielle billeder fra Det Hvide Hus viser dog, at det originale kort var blevet ændret. Et billede viser det originale kort uden den sorte sprittusch

Onsdag aften blev Trump spurgt ind til det overtegnede kort. Han svarede, at der var 95 procents risiko for at Alabama blev ramt, hvilket han havde fået at vide til sin oprindelige orientering. Han vidste ikke om nogen havde tegnet på det kort, han havde fremvist.

Læs også

DMI: Vi nærmer os frysepunktet på søndag

 

 

Dagens Gossip