Par ødelagde en autocamper på deres ferie: De fik et kæmpe chok, da de snakkede med forsikringen

Skrevet af Nicolai Steinicke

40 uger siden

|

23/08/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Troede du, at den forsikring du har til lejebilen gælder for hele bilen. Så er der risiko for, at du laver en fejl og løber ind i en reel forsikringsfidus.

Dagens topnyheder

Regningen ender hurtigt i hundredtusindvis af kroner. Og denne regel er overraskende for mange.

Sådan var det også for rejsefølget fra Norge, der tog på autocamperferie i USA. Inden de rejste fra Norge, sørgede de for at tegne den mest omfattende rejseforsikring – bare for at være på den sikre side.

Da de først var i USA, betalte de for den dyreste forsikring på den lejebil, de skulle have under deres ferie. En såkaldt "Premium Protection Plan".

Men det skulle vise sig ikke at være nok. For da nordmændene løb ind i en lavthængende gren af ​​et træ ved vejen, blev taget på autocamperen ødelagt. Det skriver Dagbladet.

Ikke dækket

Da bilen blev afleveret, blev skaden vurderet, de norske rejsevenner fik præsenteret en regning på hele 13.000 dollars - eller 133.000 norske kroner, som de måtte nøjes med.

Samtidig fik de den rystende besked, at taget på autocamperen ikke er med i lejernes "Premium Beskyttelsesplan", på trods af at det var virksomhedens dyreste og mest omfattende forsikringsaftale.

Efter at den store overraskelse var lagt sig, betalte de chokregningen med et kreditkort i tillid til, at den norske rejseforsikring hos Gjensidige ville dække det hele.

Gjensidige annoncerer med følgende tekst: "Hvis en bil du har lejet er beskadiget, dækker vi kravet fra udlejningsselskabet."

Foto: Privat

Misforståelsen

Chok nummer to kom, da de norske amerikanske rejsende fik afslag fra forsikringsselskabet. Fordi rejseforsikringen ikke dækker skader på selve bilen, kun selvrisikoen.

- Vores forsikring dækker selvrisiko, som man ifølge lejekontrakten fortsat er ansvarlig for, siger Arne Voll, kommunikationschef i Gjensidige til DinSide

- Der er som bekendt en del undtagelser i mange lejekontrakter. Derudover kan der være mange udenlandske forkortelser, som kan være svære at vænne sig til.

- Det er vigtigt at sætte sig ind i lejekontrakten, når man lejer biler i udlandet. Der kan opstå skader, som ikke er dækket af den forsikring, som udlejningsselskabet kan tilbyde. Det er en risiko kunden skal være opmærksom på, hvilket betyder at du skal læse kontrakten grundigt, anbefaler Voll.

Løsningen

Autocampere, campingtrailere, luksusbiler og lignende kan i nogle tilfælde have deres egne undtagelser, når det kommer til forsikringsaftalen med selve biludlejningsfirmaet, som i dette tilfælde, forklarer Gjensidige, der nu har skiftet mening:

- Efter et par runder her ser vi, at kunden står i en situation, hvor han har tegnet alle de forsikringer, han kan, men at undtagelserne i kontakten påvirker ham ved ikke at udløse en selvrisiko, men at blive ansvarlig for hele skaden.

Derfor har vi valgt at vende om og dække hans sag.