Par skifter bolig 18 gange på tre år: Årsagen får manden til at overveje skilsmisse

Nicolai H

1 uge siden

|

09/07/2024
Udland
Foto: Antonio Guillem
Parret står på skilsmissens rand grundet konens opførsel.

Dagens topnyheder

H.P. Lovecraft sagde selv at "frygt får os til at tænke, som fornuft aldrig vil kunne".

Men måske bør der også være grænser for, hvor langt man vil tvinge sig selv til at agere, når frygten træder til.

i Bhopal, Indien, har en ung kvindes ekstreme frygt for kakerlakker ført til, at hun og hendes mand har flyttet hus hele 18 gange på bare tre år.

Nu ser det ud til, at deres ægteskab står for fald.

Det skriver det indiske nyhedsmedie Mamrujala.

Det hele begyndte kort efter parrets bryllup i 2017. En dag lød et skrig fra køkkenet, der kunne høres i hele huset.

Kvinden, der lider af katsaridafobi - frygten frygt for kakerlakker - nægtede at gå ind i køkkenet igen efter at have set det vamle insekt. Hun insisterede på, at de flyttede til et nyt hus - og sådan begyndte en række flytninger, som har tæret hårdt på ægteskabet.

Ægteskabet i fare

Manden, en ung softwareingeniør, der nu overvejer at søge om skilsmisse, har prøvet alt for at hjælpe sin kone. Han har taget hende til flere psykiatere, inklusiv specialister ved All India Institute of Medical Science (AIIMS), men hun har afvist at følge de foreskrevne behandlinger.

Frygten for kakerlakker har dermed fået lov at dominere deres liv, hjem, økonomi og kærlighedsliv.

Siden den første flytning i 2018 har parret gentagne gange pakket deres ejendele og søgt mod nye hjem i håbet om at finde et kakerlakfrit sted. Men hver gang er den frygtede kakerlak dukket op igen, og endnu en flytning har været nødvendig.

Kvindens frygt har ikke kun sat sit præg på deres bopæl, men også på deres forhold. Hun føler, at hendes mand ikke forstår hende og mener, at han forsøger at få hende erklæret mentalt syg. Han, derimod, har fået nok af de konstante flytninger og den stress, det medfører.

Katsaridafobi, som mange andre fobier, kan manifestere sig på forskellige måder. For nogle er det nok blot at høre ordet "kakerlak" for at fryse til is, mens andre føler en voldsom ubehag ved synet af de små kryb.