Paula skulle på ferie med sin hund: Da de lander, sker det utænkelige

28/08/2023 14:03

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det er et mareridt scenarie for alle med et kæledyr: at tage dem med på en tur med dig og miste dem.

Mest læste i dag

Paula Rodriguez lever i øjeblikket det mareridt, efter at hendes hund, Maia, blev tabt af lufthavnspersonale, der bragte hende til hendes Delta-fly i Atlanta lufthavn - den travleste i verden.

Rodriguez fløj fra sit hjem i Den Dominikanske Republik til en to-ugers ferie i Californien med sin seks-årige hund, Maia, den 18. august.

Rodriguez' rejse, der fløj Delta Air Lines med Maia i kabinen med hende, omfattede et mellemlanding i Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, før han fortsatte til San Francisco.

Men ved ankomsten til Atlanta klokken 18.55. Fredag ​​siger Rodriguez, at grænsestyrkens personale informerede hende om, at hun "ikke opfyldte kravene" til hendes turistvisum - så de annullerede det og fortalte hende, at hun skulle vende hjem på næste fly.

Da de indså, at det først var dagen efter, sagde de, at hun skulle overnatte i et arresthus - men at hendes hund ikke kunne komme med hende.

"De ringede til en Delta-agent, som tog Maia fra mig," fortalte Rodriguez til CNN.

"Jeg begyndte at stille spørgsmål om, hvor hun ville overnatte, og fortalte ham, at hun havde været i meget nød på flyet. Da vi var nået dertil [til Atlanta] havde hun brækket sig af angst og haft diarré.

"Han fortalte mig, at jeg ikke skulle bekymre mig, at hun ville blive taget til et anlæg med personale, der er uddannet til det. At de ville give hende mad og vand og tage sig af hende. Det var ikke mit ønske, men jeg forstod. Der var ikke noget, jeg kunne gøre, og jeg stolede på ham."

Rodriguez' fly tilbage til Den Dominikanske Republik var planlagt til kl. 10.20 den følgende dag, og personalet fortalte hende, at de ville hente hende fra kennel en time og 45 minutter før hendes afgang for at tage hende til porten, hvor hun hund ville vente.

"Jeg spurgte alle - jeg fortalte dem, at jeg havde brug for tid til at finde hende, at hun var syg, og jeg ville rense hendes kennel, og de sagde: 'Lad os gå til porten, hun skulle være der'," sagde Rodriguez.

Passagererne gik allerede ombord, da de ankom. Men Maia var der ikke.

"Portpersonalet begyndte at ringe. En leder kom og sagde, at de ledte efter hende, at hun skulle være i anlægget, men de havde ikke tid til at kigge, og jeg skulle sætte mig på et fly," sagde Rodriguez.d, da de ankom. Men Maia var der ikke.

Men Maia dukkede ikke op, og grænseagenter fortalte Rodriguez, at hun ikke kunne være i USA i mere end 24 timer uden visum. Hun måtte afsted med det fly til Punta Cana - uden hunden.

Om mandagen, to dage efter at hunden forsvandt, fortæller hun, at hun blev ringet op af en Delta-repræsentant i Santo Domingo.

"Han sagde, at hun blev transporteret [til flyet] på landingsbanen, og personalet havde åbnet hendes kasse, og hun var steget ud af bilen og flygtet ind på midten af ​​landingsbanen," sagde hun til CNN.

Det er nu 10 dage siden, og der er stadig ikke fundet spor af hunden.

Hartsfield-Jackson tidligere i august rangeret som verdens travleste lufthavn af luftfartsanalysefirmaet OAG.