Pave Frans med opfordring til mødre: Stop med at stryge sønnens skjorte

Foto: Shutterstock

Pave Frans har opfordret mødre til at stoppe med at stryge deres sønners skjorter.

Gudstjenesten markede det tiende World Meeting of Families, da han kom med foreslaget, som efterlod mange i chok.

Paven har aldrig selv har haft en kone, men det afholdt ham ikke fra at smide forslaget ud for at se, hvordan det landede. 

Læs også

Par troede, de var alene hjemme: Så modtog hun en chokerende sms

Han kunne til de voksne mænd fortælle, at de ikke skulle "tage den nemme vej" samt altid være klar til at vende tilbage til deres mødre, hvis hun er i "vanskelige tider". 

"Vi ser mange unge mænd, som ikke har modet til at finde en kone, så mødrene kommer ofte og beder mig om at tale med deres søn, som ikke vil have en kone og er 37 år gammel," sagde han, hvorefter han tilføjede:

"Signora. Du skal lade være med at stryge hans skjorter. Du tager det første skridt ved at sende ham ud, lad ham forlade reden."

Gudstjenesten, som blev afholdt i Vatikanet i Rom i weekenden, skiftede herefter til, at familiekærlighed "ikke er omklamrende, men altid om frihed".

"I vanskelige øjeblikke, i kriser - alle familier har dem - skal I ikke vælge den nemme vej ved at smutte tilbage til mor," siger han og tilføjer:

"I skal fortsætte med at være modige. Der vil altid være vanskelige tider, hårde øjeblikke, men man skal altid fortsætte."

Derfor, skulle du have et stærkt støttenetværk i familien, så skal du for altid i verden ikke bruge det, men derimod holde det hele inde. Et meget stærkt råd.

Sex før ægteskab

Paven havde forinden kommenteret sex før ægteskabet.

I et 97-siders skriv med titlen "Catechumenal Itineraries for Married Life", der blev udgivet i sidste uge, kommenterer han det stigende antal mislykkede ægteskaber. 

"Mislykkede ægteskaber medfører store lidelser og efterlader dybe sår i mennesker," står der blandt andet, hvortil han tilføjer:

"De bliver desillusionerede, bitre og i de mest smertefulde tilfælde ender det endda med, at de ikke længere tror på kærligheds kald, som Gud selv har indskrevet i menneskets hjerte."

"Det er værd at hjælpe de unge ægtefæller til at kunne finde tid til at uddybe deres venskab og tage imod Guds nåde."

Læs også

Kvinde tog på hospitalet med nyresten: Fik et chok, da hun fik at vide, hvad det var

 

Dagens Gossip