Peter samlede 40 fremmede op og kørte dem hjem i vanvittigt snekaos

Ninna Andreasen

401 uger siden

|

11/11/2016
26-årige Peter kørte ud i natten for at hente sin veninde, der sad fast i trafikken. Da han fik øje på kaosset, begyndte han at hjælpe fremmede hjem.

Dagens topnyheder

I aftes ringede en ven og spurgte den 26-årige Peter Olah, om han ville hente hende. Hun sad fast i trafikkaos på grund af sne på de upløjede veje ved Tyreso i Sverige.

Det gik hurtigt op for den 26-årige, at veninden ikke var den eneste, der var i problemer, skriver Expressen

- Så kunne man ikke lade være med at hjælpe, men i stedet hente flere, siger Peter Olah.

De fremmede var chokerede over, at han stoppede og spurgte, om de ville med. Men de var meget taknemmelige. I alt tog han 35-40 personer med, som han samlede op langs Flatenvägen.

Derefter kørte han dem hele vejen hjem.

Til morgen arbejder Peter hjemmefra. Han holder styr på, hvordan folk kan komme rundt med busserne i snekaos og leder efter alternativeruter.

Fik nattely i kulturhus
Sneen har voldt voldsomme problemer i Stockholm-regionen. Busser er blevet aflyst, og biltrafikken har stået stille med lange køer.

Torsdag var der en tredobling af taxabestillinger, som ikke kunne opfylde alles behov. Der er desuden lavet midlertidigt husning af folk i i kulturhuset Dieselverkstaden. Her overnattede folk i nat på madrasser i en sovesal. 

- Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort, hvis det ikke var åben, siger Malin Hedberg, som var en af de mange, der sad fast.

Hun bor i New York, men landede i Sverige klokken to natten til torsdag og kunne ikke komme hjem.

Peter Olah hyldes på sociale medier i Sverige for sin store hjælpsomhed.