Piers Morgan i skarpt angreb på USA: "Bare indrøm det"

Foto: Shutterstock

Piers Morgan har i et et opslag på twitter rettet en skarp kritik mod hele USA.

Piers Morgan er bestemt ikke kendt for at tie. Den engelske tv-vært og personlighed har gang på gang skabt stor vrede, debat og opmærksomhed på forskellige problematikker med sin meget ligetil og nøgterne stil. 

 

Læs også

Kvinde sendte ved en fejl lejemorder efter kæreste

 

I hans seneste opgør er det intet mindre end hele USA der står for skud. Piers Morgan har bedt USA om at "bare indrømme", at landet er ‘ligeglad’ med masseskyderier. En kritik man på nogle måder godt kan forstå, da USA gang på gang, år efter år oplever masseskyderier, der årligt kræver hundrede af menneskeliv. 

Det er dog en meget reel relevans i Morgans kritik i øjeblikket, efter endnu et fatalt angreb i delstaten Indiana i denne uge.

I de tidlige timer af 16. april åbnede en bevæbnet mand ild mod en FedEx-bygning i Indiana og dræbte otte mennesker, før han tog sit eget liv.

Ifølge Unilad, marker den tragiske hændelse det 45. masseskyderi i landet, på bare én måned, siden Atlanta spa-skyderierne den 16. marts.

Som med alle andre skyderier i ‘De Fries Land’ blev angrebet fordømt langt væk, men dagen efter er det endnu en gang kun de yderste på venstrefløjen der overhovedet bringer ‘gun-control’ på banen. 

Beskeden fra amerikanerne synes at være klar, retten til at bære våben er vigtigere end de tusindvis af menneskeliv der med tiden er tabt i masseskyder, eksempelvis de berygtede skoleskyderier. 

Piers Morgan er derfor træt af at man i USA "foregiver at være chokeret", hver gang en sådan episode finder sted.

“Jeg ville ønske amerikanerne ville stoppe foregiver at være "chokeret" over landets vedholdende procession af masseskyderier," - skriver tv-værten i et tweet, der nu har samlet godt og vel 14.000 likes.

En af Piers Morgans pointer er, at landets befolkning ikke kan blive ved med at være chokerede over, at masseskyderier finder sted, fordi man intet har gjort for at stoppe dem. 

“I kan ikke blive 'chokeret', når der bliver ved med at ske noget, som I ikke gør noget for at stoppe. Bare indrøm det, at I er ligeglad nok til ikke at handle, fordi I elsker våben for meget,”

Tidligere på ugen beskrev præsident Joe Biden amerikansk våbenvold som en "international forlegenhed". "Dette er en epidemi, for Guds skyld, og det er nødt til at stoppe," sagde han.

Han meddelte også, at en ny ordre rettet mod hjemmelavede våben, også kendt som 'ghost guns', fordi de er uregistrerede og ikke kan spores. Disse våben er selvsamlede, og baggrundstjek er ikke forpligtet til at købe samlesæt.

"Enhver fra en kriminel til en terrorist kan købe dette kit, og på så lidt som 30 minutter, sammensætte et våben," - sagde Biden.

Det forventes, at Biden's forslag om at slå ned på 'ghost guns' og angrebsvåben vil blive mødt med modreaktion fra fortalere for våbenrettigheder. Ikke mindst National Rifle Association, der stadig insisterer på at flere våben gør verden til et bedre sted. Grupper som denne, og dens tilhængere insisterer på, at våbenkontrol krænker rettighederne i den grundlov, som giver folk ret til at eje skydevåben.

Biden afviste bekymringerne som "falske", og sagde: "Ingen ændring af forfatningen er absolut. Du kan ikke råbe 'Skyd!' i en overfyldt biograf og kalde det ytringsfrihed.

Læs også

Nyt studie konkluderer: Fysisk afstraffelse ER skadeligt for børn

 

Dagens Gossip