Pizzakæde i problemer: Solgte bevidst pizzaer med falsk kød

Foto: Shutterstock.com

En pizzakæde har fået ørene i maskinen, efter at det er kommet frem, at deres burgerpizza slet ikke indeholdt kød. Det var i stedet en plantebaseret fars, som kunderne spiste.

Hvis man bestiller en meat-lovers pizza, så er det fordi, man gerne vil sætte tænderne i noget kød. Nuvel mange pizzariaer bruger ikke de bedste råvarer, og det er måske begrænset hvor meget kød, der faktisk er i den skinke, der kommer på ens pizza-slice.

Intet desto mindre så vil folk gerne informeres om, hvis den kød de spiser, faktisk slet ikke er kød men i stedet plantefars.

Læs også

Lort fundet på alle testede bestillingsskærme fra McDonalds

Det valgte en populær pizzakæde ved navn Hell Pizza i New Zealand dog ikke at informere deres kunder om, og derfor er de nu havnet med ørene i maskinen. Ifølge ndtv.com så lancerede pizzakæden en pizza kaldet ‘Burger Pizza’ som havde en medium rare bøf som topping. Problemet var bare, at bøffen ikke indeholdte kød, men i stedet var en plantebaseret fars, som de fik fra den amerikanske virksomhed Beyond Meat.

Pizzaen blev lanceret den 21. juni, altså for præcis en uge siden, og de har i den periode solgt mere end tusinde pizzaer. Onsdag afslørede de, at pizzaen ikke indeholdt rigtigt kød, og fredag nægtede de, at de skulle have misledt deres kunder.

Hvis de spurgte, fik de fortalt sandheden

En talsmand fra den New Zealandske forbrugerombudsmand har fortæller ifølge ndtv, at de i øjeblikket behandler to sager fra personer, der har brokket sig over det manglende kød i Pizza Burgeren.

Advokat med speciale i marketing, Rae Nield, fortæller også, at pizzakæden er i høj risiko for at bryde den Fair Trade-lov, de har i New Zealand, som skal sikre forbrugerne mod at blive snydt.

“Hvad forventer en almindelig forbruger, hvis der står burger, og der ikke bliver fortalt, at det er en vegetar eller kødfri pizza. En almindelig kunde vil tro, at det betyder kød,” lyder det fra advokaten ifølge mediet.

Hell Pizzas general manager, Ben Cumming, fortæller, at hvis kunderne spurgte om kødet var plantebaseret i deres restauranter, så ville de altid få et ærligt svar. Dermed mener han ikke, at folk er blevet misledt.

Hvordan havde du reageret, hvis du uvidende spiste kødfri pizza?

Læs også

Livsfarlig temperatur rammer Europa: Her skal du IKKE tage på ferie

 

 

Dagens Gossip