Politi smadrer 1069 Bitcoin-miner med en damptromle

Foto: YouTube

Hele 1.069 såkaldte Bitcoin mining rigs blev destrueret af politiet med en damptromle.

De malaysiske myndigheder beslaglagde hele 1.069 Bitcoin mining rigs, som de efterfølgende lagde på en parkeringsplads ved en politistation. Herefter brugte de en damptromle til at ødelægge dem. Sagen blev ført i et samarbejde mellem politiet i byen Miri og energiselskabet Sarawak Energy.

Læs også

Kvinde røvede tandlæge og trak 13 tænder ud på patient

Politikommissær Hakemal Hawari har fortalt til CNBC, at de beslaglagde de mange mining rigs, da ejerne af disse angiveligt stjal strøm til en værdi af 12,6 millioner kroner fra Sarawak Energy. 

En video af, at politiet destruerer de mange mining rigs er blevet delt af det lokale medie Dayak Daily. Efter at videoen er blevet delt, er den gået viralt på de sociale medier. 

På baggrund af et tip konfiskerede myndighederne på øen Borneo de mange mining rigs i seks separate razzier mellem februar og april. I alt har politiet beslaglagt udstyr til en værdi af næsten otte millioner kroner. 

Politiet besluttede sig for at destruere IT-udstyret, i stedet for at sælge det, hvilket skete i overensstemmelse med en retskendelse. Andre lande, herunder Kina, har tage en andne rute og solgt beslaglagt udstyr. 

Hakemal Hawari har desuden fortalt til CNBC, at tyveriet af strømmen har ført til, at tre huse brændte ned. Ligeledes bekræftede han, at der ikke er andre aktive Bitcoin-miner i øjeblikket.

Bitcoin-mining er en energikrævende proces, der skaber nye Bitcoins. Når man 'miner', betyder det, at man bruger en computerenhed til at løse komplekse matematiske problemer. 

Når de specialiserede enheder løser problemerne, låser det op for nye tokens og verificerer nye transaktioner. Men at drive disse enheder på fuld kraft kræver en del strøm, og det kan nemt bringe et lokalt elnet i fare. 

Det er ikke ulovligt at 'mine' Bitcoins og andre kryptovaluta i Malaysia, men der er dog strenge love i forhold til strømforbruget. Hvis man manipulerer med elforsyningsledninger kan man straffes med en bøde på op til 150.000 kroner samt fængsel i fem år. 

The Cambridge Center for Alternative Finance estimerer, at omtrent 3,44% af al Bitcoin-mining foregår i Malaysia. Det placerer landet blandt de ti lande, hvor der 'mines' flest Bitcoins.

Læs også

Endnu en slange sluppet fri: 2 meter lang anaconda stukket af fra sin ejer

Otte personer er blevet arresteret i forbindelse med minedriften i Miri, og seks personer er blevet tiltalt for at stjæle strøm, sagde Hakemal Hawari. De sigtede vil blive fængslet i otte måneder og får en bøde på op til 12.000 kroner pr. person. 

 

Dagens Gossip