Politibetjent gav bæ-sandwich til hjemløs: Får lov at beholde jobbet

Foto: Shutterstock.com

En politibetjent får alligevel lov til at beholde sit job, selvom han gav en bæ-sandwich til en hjemløs mand med fuldt overlæg.

Det ses desværre ofte, at folk er grove ved hjemløse på den ene eller anden måde, men det ses stort set aldrig, at det er en politibetjent, der går forrest. Sådan var det dog i den amerikanske by San Antonio, hvor en politibetjent var decideret ulækker i sin ageren ved en hjemløs.

Politibetjenten Matthew Luckhurst valgte nemlig at give den hjemløse mand i såkaldt ’bæ-sandwich’, hvor han puttede en lort mellem to stykker brød, puttede cellofan omkring det, og derefter gav han det til den hjemløse mand.

Læs også

DMI: Der kommer hagl og slud

Dette skete i maj 2016, og interne affære i San Antonio-polititjenesten valgte derfor at undersøge sagen, hvilket de gjorde fra maj og indtil november. På dette tidspunkt kom de frem til, at en fyring var nødvendig.

Kunne ikke blive fyret

Matthew Luckhurst var bestemt ikke tilfreds med den beslutning, og han valgte derfor at appellere kendelsen. Den kendelse er der nu kommet svar på, og politibetjenten der serverede en bæ-sandwich til en hjemløs mand, kan nu se frem til at vende tilbage til sit job igen.

Årsagen ligger i de helt små bagateller, og det var dermed ikke af den bedste vilje, at politibetjenten skulle have sit job tilbage igen. Det viser sig nemlig, at der i reglementet står, at der skal være foretaget en afgørelsen indenfor 180 dage efter, at en politibetjent er blevet suspenderet.

Da Matthew Luckhurst blev suspenderet fra tjenesten tilbage i maj 2016, og først blev fyret i november 2016, var der altså gået mere end 180, og San Antonio Politi havde dermed overskredet deres deadline.

Hændelsen med den hjemløse mand, var ikke første gang, at politibetjenten voldte sig ud i problemer, der havde noget med afføring at gøre. Han blev tidligere suspenderet, fordi han bevidst havde valgt at benytte kvindernes toilet, og bevidst valgt ikke at trække ud, efter at han havde lavet nummer to. Dertil var der også brune pletter af afføring på brættet, hvilket altså gav ham en suspendering.

Læs også

200.000 kr. for 7 rigtige? Det kan ikke være rigtigt

 

 

Dagens Gossip