Politiet advarer: Har du haft sex i Spanien?

Skulle du have hygget dig i Barcelona de sidste to år, så har du måske været i risikozonen. Foto: Shutterstock.

Katalansk politik advarer mod 15.000 falske pakker kondomer i omløb. Derudover er der ydeligere 41.000 pakker i omløb, der ikke har den rette EU-godkendelse.

Det er den katalanske politistyrke, Mossos d'Esquadra, der er ude med advarslen om de mange pakker falske kondomer.

Ifølge politiet har to engrosmedicinske virksomheder siden 2018 distribueret falske kondomer. I alt er der solgt 15.000 pakker med falskt beskyttelsesudstyr til små supermarkeder i Barcelona. Yderligere 41.000 kondomer er solgt uden de nødvendige akkrediteringer til EU.

Læs også

Politiet er målløse: Vanvittigt og uacceptabelt

De to mænd er i alderen 48 og 53 år og har henholdsvis spansk og pakistansk nationalitet.

Ikke store nok

Angiveligt skulle hele sagen været bleve rullet op på grund af en klage, der blev indgivet efter en mand havde købt en pakke Durex-kondomer. Manden opdagede dog hurtigt, at hans kalorius ikke passede med de falske kondomer, hvilket han normalt kunne med sit favoritmærke. Derfor kontaktede han det spanske medicinske agentur (AEMPS), der fungerer under sundhedsministeriet.

Herefter indsamlede politiet bevismateriale, og de kunne hurtigt konkludere, at der var mange falske pakker i omløb. Bl.a. var der stavefejl på pakkerne, hvor der f.eks. stod 'eral' i stedet for 'oral.

Politiets efterforskning bragte dem på sporet af 700 pakker falske kondomer og 11.700 pakker, der manglede CE-mærket. Det betyder, at der ikke er nogen garanti for, at kondomerne opfylder gældende sundhedsstandarder.

Gadesælgere fungerede som distributører

Politiet arbejdede fra starten med en teori om, at de små supermarkeder har købt kondomerne fra gadesælgere, der arbejdede med engrossalgsselskaberne. Købene blev foretaget uden sundhedsgarantier og juridiske kvitteringer.

Gennem yderligere undersøgelser lokaliserede politiet det første vigtigste distributionssted. Salgslageret for et medicinalfirma i Barcelona. Ifølge deres kvitteringer havde de distribueret mere end 15.000 pakker med falske kondomer siden 2018. Alle tegn tyder på, at kondomerne kom fra Kina og videre distribueret fra Holland før de endte i supermarkederne i Barcelona.

Læs også

WHO med skarp kritik: "Vågn op"

 

 

Dagens Gossip