Politiet advarer: Kriminelle snyder unge mænd for mange tusinde kroner

Foto: Shutterstock

Det Norske Politi har udsendt en advarsel, som primært henvender sig til unge mænd i 19-22 års alderen.

Norges Politi har meldt ud, at organiserede kriminelle bruger populære apps, såsom Snapchar og TikTok, til at bedrage og snyde, primært unge mænd.

De kriminelle grupper laver falske videoer på videoappen TikTok, som viser tilsyneladende rige mænd, som har tjent deres penge på Oddset.

Læs også

Tv-vært taler ud om et svært 2021

I TikTok videoen bliver de unge tilbudt at blive medlem af hemmelige og lukkede Snapchar grupper, hvor de kan få tips og tricks til hvordan, de selv kan vinde mange penge på Oddset. Det skriver Sosialnytt. Problemet er bare, at der selvfølgelig er et oprettelsesgebyr for at komme med i grupperne. 

Videoerne er primært målrettet unge mænd mellem 19 og 22 år, men alle kan potentielt set falde i fælden, og indtil videre vurderes det, at over 1000 personer har været ofre for svindlerne.

Nogle af de omtalte Snapchatgrupper har navnene 'Oddztipz', 'benjibra' og 'Dennismax', og det koster ofte de unge mænd helt op til 5000 kroner at blive medlem. Til gengæld får de lovning på sikre væddemål på Oddset, som kan sikre dem gevinster på mange tusinde kroner. 

Nogle af ofrene 'slipper' med engangsbeløbet, mens andre bliver lokket endnu dybere i fælden og ender med at betale enorme summer til bagmændene. 

De uheldigste ofre bliver fanget, når bagmændene påstår, at de har vundet stort på en kamp, men at der er problemer med udbetalingen af pengene, og offeret bliver nødt til at betale en mindre sum for at få udbetalt sin enormt høje gevinst. 

Selvom det umiddelbart lyder nemt at sige fra overfor, så kan politiet oplyse, at de kriminelle er begyndt at true ofrene til at udlevere koder til deres onlinekonti, som bagmændene så bruger til hvidvaskning af for eksempel narkopenge. 

På den måde mister ofrene ikke kun penge, men kan også blive en ufrivillig del af et kriminelt netværk. Politiet oplyser om flere unge mænd, som har følt sig nødsaget til at optage forbrugslån for at betale bagmændene, fordi de har været bange for at komme til skade. 

Politiet i Norge kan oplyse, at bedrageriet foregår i hele Norge, og at mange af bagmændene er kendt af politiet i forvejen. Indtil videre er 22 personer sigtet i sagen, og 4 er blevet varetægtsfængslet. Det vides endnu ikke, om svindlen har spredt sig til andre lande som for eksempel Danmark. 

Har man selv været offer for svindlerne fra Norge, opfordres man til at sende en mail til politiet på [email protected]

Læs også

Landmanden var træt af ulovligt parkerede biler: Hans hævn er hylende morsom

 

 

 

 

Dagens Gossip