Populær musiker død efter sygdomsforløb

Skrevet af Kamille Isaksen

26/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvil i fred.

Mest læste i dag

Den anerkendte tjekkiskfødte svenske jazzbassist og komponist, Georg Riedel, hvis melodier har beriget mange af Astrid Lindgrens filmatiseringer, herunder de elskede 'Emil fra Lønneberg', er gået bort i en alder af 90 år. 

Georg Riedels familie har bekræftet hans død efter et sygdomsforløb omgivet af sine nærmeste.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Georg Riedel, der var bosat i Sverige siden slutningen af 1930'erne, efterlader sig et varigt aftryk i både svensk og international musik. Hans unikke evne til at fange essensen af svensk folkeliv og børns fantasi gennem musik gjorde ham til en skattet skikkelse langt ud over landets grænser. Med værker som 'Du käre lille Snickerbo' og 'Idas sommarvisa', blev Riedel en integreret del af den svenske kulturarv.

Her kan du høre 'Du käre lille Snickerbo', som er en af hans største værker:

Efter jazzpianisten Jan Johanssons død i 1968, overtog Georg Riedel ansvaret for musikken til Lindgrens fortællinger, et samarbejde der cementerede hans status som en af Sveriges mest elskede komponister. 

Ud over sit arbejde med film og tv, bidrog Georg Riedel også til ballet, opera, og endda danske filmproduktioner, hvilket vidner om hans alsidighed og dybde som musiker.

Georg Riedels bidrag til musikken blev anerkendt med indlemmelsen i de svenske musikeres hall of fame i 2020 og tildelingen af børnekulturprisen Alfons-Bokalen. 

Mange er i sorg efter meddelelsen om musikerens død, og lige nu florerer adskillige hyldester om ham på de sociale medier: 

Her på redaktionen sender vi de varmeste tanker til familien og de pårørende i denne svære tid.