Dansk virksomhed donerer MRI-scanner modeller til hospitaler for at hjælpe børn med angst

Foto: Lego.com / Twitter

Den danske legetøjsgigant Lego har meddelt, at de vil donere adskillige legomodeller af MRI-scannere til hospitaler rundt om i verden for at hjælpe børn med angst, som skal i en MRI-scanner.

Stort set alle danskere har ejet - og ejer formentlig stadig - en eller anden legomodel, som de har leget med i utallige timer, da de var børn, og virksomheden er faktisk så stor og succesfuld, og det gælder for en stor del af alle mennesker i verden. 

Lego kan således ifølge Den Store Danske købes i butikker i mere end 130 forskellige lande rundt om i verden, og virksomheden omsætter for mange milliarder kroner hvert eneste år.

Læs også

Donerede sin ene nyre til kæresten: Så var han utro og slog op med ondskabsfuld besked

Ét af virksomhedens seneste tiltag er dog ikke kommet til verden for at tjene penge - tværtimod. Tiltaget er nemlig en donation. 

Lego har således lavet et tiltag, som ifølge Unilad startede sidste sommer, hvor de donerer legomodeller af små MRI-scannere til børne- og radiologiafdelingerne på forskellige hospitaler rundt om i verden. 

Det var den danske kemotekniker hos Lego, Erik Ullerlund Stæhr, som fik sat vind i sejlene på projektet, fordi han mente, at det kunne hjælpe sundhedspersonalet med at forberede børn på en eventuel fremtidig tur i en MRI-scanner. 

På Legos hjemmeside står der følgende om projektet: "Dette vil reducere deres angst og gøre deres oplevelse mere legende og mindre skræmmende. MRI-modellen bliver lige nu bygget af ansatte over hele verden, så den kan distribueres til deres lokale hospitaler."

En anden lego-ansat, Fraser Lovatt, har delt billeder af en af de små modeller på Twitter i lørdags, hvor han har skrevet: "Jeg har et lille weekendprojekt - LEGO donerer model MRI-scannere til hospitalers radiologiafdelinger for at hjælpe børn, som måske er nervøse, til at forstå processen. Jeg har fået lov til at bygge en!"

 

Lovatt har desuden bekræftet, at modellen ikke kommer til salg, og at der samtidig ikke findes nogen brugsanvisning til, hvordan man bygger modellen, og at den derfor vil blive leveret færdigbygget til de mange hospitaler. 

Modellen består af en del, hvor en 'patient' er på vej ind i en MRI-scanner, og en del hvor en 'læge' og en 'radiolog' står og observerer målingerne på en skærm, og det er desuden muligt at åbne scanneren, så børnene kan se, hvordan den fungerer.

Læs også

Ung dansker involveret i voldsom ulykke på skiferie

 

 

 

Dagens Gossip