Prins Harry nægtet politibeskyttelse: Starter juridisk kamp mod den britiske regering

Foto: Shutterstock

Prins Harry har startet en juridisk kamp mod Storbritanniens regering efter, at Indenrigsministeriet har nægtet ham politibeskyttelse, hvis han og hans familie besøger Storbritannien.

Hertugen af Sussex, Prins Harry, har udtalt, at han ønsker at tage sin søn, Archie, og hans datter, Lilibet, med til Storbritannien, hvilket han dog mener er umuligt, da det ifølge ham er for farligt. Det skriver Unilad

Prins Harry og hans kone, Meghan Markle, har givet udtryk for, at de ønsker en mere stille tilværelse langt væk fra deres tidligere royale forpligtelser, og i januar 2020 meddelte de to således, at de trådte tilbage som seniormedlemmer af Det Britiske Kongehus. 

Læs også

5-årig kørt ihjel af mand på ski

Parret bor nu i Californien i USA, og selvom de ikke længere er seniormedlemmer af Det Britiske Kongehus, så har de stadig vurderet, at det er nødvendigt med sikkerhedsvagter, og parret har således selv betalt for, at et privat sikkerhedsfirma beskytter dem, når de befinder sig i USA. 

De har tidligere udtalt, at betalingen for sikkerhedsvagterne blandt andet stammer fra de aftaler, som parret har lavet med både Netflix og Spotify, som sikrede dem et kæmpe millionbeløb. Det skriver The Independent

Problemet er dog, at Harry mener, at det sikkerhedsfirma der beskytter dem i USA ikke er autoriseret til at bruge de nødvendige magtmidler og ikke har den nødvendige information til at kunne beskytte ham og hans familie, når de er på besøg i hjemlandet. 

Harry har derfor anmodet om at få lov til selv at betale for politibeskyttelse i Storbritannien, da han ikke ønsker at bruge skatteborgernes penge.

"Målet for Prins Harry har været enkelt - at sikre hans egen og familiens sikkerhed, mens de er i Storbritannien, så hans børn kan lære hans hjemland at kende," har en talsperson for prinsen udtalt, og udtalelsen fortsatte: 

"Under hans sidste besøg i Storbritannien i juli 2021 - da han skulle afsløre en statue til ære for hans afdøde mor - blev hans sikkerhed kompromitteret på grund af manglende politibeskyttelse, da han forlod velgørenhedsarrangementet.

Efter at endnu et forsøg på forhandlinger også blev afvist, søgte han en domstolsprøvelse i september 2021 for at anke beslutningsgrundlaget bag sikkerhedsprocedurerne, i håbet om at dette kunne blive reevalueret til at give den åbenlyse og nødvendige beskyttelse."

En talsperson for den britiske regering har ifølge Unilad udtalt, at de ikke kan kommentere på sagen, da det er imod deres politik at kommentere på enkeltsager, da det kan kompromittere enkeltpersoners sikkerhed. 

Sagen startede i september 2021, men er først blevet offentliggjort for nyligt, da en britisk tabloidavis lækkede oplysninger i sagen, og ifølge prinsens talsperson er det derfor, at Prins Harry nu udtaler sig om sagen, da han gerne vil sikre sig, at det er sandheden, der kommer frem.

Sagen skal nu for højesteretten i Storbritannien.

Læs også

24-årig mand blev gift med bedstemor til 17 børnebørn: Nu taler de ud om online mobning

 

 

Dagens Gossip