Prins Philip takkede nej til hospitalet - han ønskede at dø hjemme

Foto: Shutterstock.com

I manges øjne vil det umiddelbart være den bedste død, man kan få. Prins Philip døde fredeligt i sin egen seng med Elizabeth ved sin side.

Prins Philip skulle også have ønsket at sove ind i sengen derhjemme. Han ønskede nemlig ikke at skulle tilbage til hospitalet, skriver flere britiske medier. 

Prins Philip blev 99 år, og han sov ind fredag morgen på slottet i Windsor, blot to måneder før, at han ville være fyldt 100 år. 

Det kommer fra The Telegraph, B.T. og Daily Mirror, der har været i kontakt med flere kilder, der fortæller ovennævnte.

Læs også

Dronning Elizabeth deler rørende hyldest til prins Philip

Der er mindre end en måned imellem, at Philip blev udskrevet fra hospitalet og fredagens dødsfald. Han blev blandt andet opereret i hjertet, og selvom det forlød, at hans tilstand var blevet værre om torsdagen, så afviste dronning Elizabeth, at han skulle på hospitalet. 

Det skriver The Telegraph, der erfarer, at han blev meget syg om torsdagen, men at han afviste at tage afsted, da han skulle have ønsket at dø hjemme med Elizabeth ved sin side. 

"Han brugte det meste af de fire uger, han var på hospitalet, på at forsøge at komme hjem. De opererede hans hjerte lidt for at give ham lidt længere tid, måske med hans 100 års fødselsdag  (10. juni, red.) i tankerne," kommer det fra en anonym kilde. 

Prins Philips ønske om at dø i sengen var dog stærkere end viljen til at se sin 100 års fødselsdag. 

"Han ville på ingen måde dø på hospitalet," fortæller kilden endvidere. 

Det forlyder, at det ikke var muligt for prins William og prinsens andre børnebørn og oldebørn at komme forbi. Det gjaldt dog ikke Philips egne børn, som han heldigivs nåede at se før sin død, da de alle fire er blevet vaccineret.

Prins Philip skulle have haft det fint i dagene op til sin død, hvor han både fik læste og skrevet breve, ligesom han også talte i telefon. Daily Mirror skriver dog også, at han var mere stille end han plejede, efter at være kommet hjem fra hospitalet. 

Han havde også et brændende ønske om at undgå at sidde i kørestol. 

"Få den forbandede tingest ud af mit syn," råbte han, hvis han så, at den var blevet stillet frem. 

Kongehuset har et ønske til offentliggheden om, at man ikke bidrager til smittespredningen, hvorfor det bliver en mindre begravelse, end man ellers tidligere har set ved andre royale dødsfald.

Læs også

Simon Kvamm raser mod regeringen

 

Dagens Gossip