Prisvindende 14-årig danser er død: "Hun efterlader et enormt hul i mit hjerte"

Foto: Instagram

En 14-årig britisk danser, som blandt andet har fået tildelt titlen 'Teenager of Corage', er på tragisk vis afgået ved døden efter et længere kræftforløb.

14-årige Lily Douglas fra Perth i Skotland har de sidste par år taget internettet med storm som en succesfuld danser, selvom hun kæmpede en hård kamp mod den sjældne kræftform; Ewings Sarkom, som er en yderst alvorlig og dødelig knoglekræft, der især rammer teenagere. 

Lily har vundet mange briters hjerter og flere kendte, blandt andet sangeren Lewis Capaldi, har ifølge Unilad fulgt Lilys kamp mod den frygtelige sygdom.

Læs også

Kvinde udløser debat i viral video: Fanger sin mand på fersk gerning

Den unge danser er desuden blevet tildelt prisen 'Pride of Scotland' (red. Skotlands stolhed) sidste år, hvor hun blev udnævnt som 'Teenager of Courage' (red. Modets teenager). 

Hun har derudover mere end 100.000 følgere på Instagram (@lilydouglas_official), hvor hun har delt ud af sit liv som danser og kræftpatient, og det var også her, at hendes død blev offentliggjort af hendes mor i et opslag, hvor der stod: 

"Min smukke pige dansede hendes vej til himlen kl 19:17 i aftes, hendes hjerte fejlede, men hun var på sofaen puttet ind i mine arme, hvor hun gerne ville være. Hun vil efterlade et enormt hul i mit hjerte. Hvis kærlighed kunne have reddet hende, ville hun have levet, til hun var en million år gammel, [men] hun har fundet fred og er ikke længere i smerte."

Opslaget fortsætter: "Selv med kræft levede Lily et godt liv, og hun var elsket af alle. Jeg håber, jeg gjorde hende stolt. Jeg var hendes mor, vi var et godt hold [...]. "Det er ikke farvel, hun vil vente på mig, det er kun tid, som holder os adskilt [...]. Tak for al jeres kærlighed og støtte, jeg kunne ikke have gjort det uden jer alle [hjerte] [hjerte]."

Foto: Instagram

Lily ankom til et hospital i Newcastle fredag d. 14. januar for at gennemgå en ny behandlingsform, som stadig er i forsøgsfasen, da Ewings Sarkom desværre er en kræftform, som kan undvige kemoterapi, og som man derfor ikke har særlig mange behandlingsmetoder mod. 

Sidste uge kom det dog frem, at Lily havde fået en hjerneblødning under behandlingen, og det så derfor sort ud. Det lykkedes dog Lily at vågne op og endda vise tegn på forbedring, men i går aftes, d. 23. januar, kunne hendes mor, 52-årige Jane, altså desværre offentliggøre datterens død på Instagram. 

Mere end 4000 mennesker har skrevet en kommentar og udvist deres kondolencer på opslaget, og heriblandt har sangeren Mackenzie Sol skrevet:

"Jeg kan ikke engang læse det her opslag.... Jeg elsker dig så meget Lily. Du har haft indflydelse på så mange liv. Inklusiv mit. Jeg kan huske at have sunget for dig og tænkt, den her pige er en helt. Vi elsker dig alle sammen Lily. Jeg har aldrig ønsket at sige disse ord. Hvil i fred smukke pige."

Læs også

Brudgom gifter sig med brudens søster, da bruden dør under brylluppet

 

 

 

Dagens Gossip