Putin kommer med bizart tilbud til russiske mødre

Foto: Shutterstock

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har fremsat et bizart tilbud til russiske kvinder.

Vladimir Putin tilbyder russiske kvinder penge og ærestitler, hvis de er villige til at få ti eller flere børn. Det sker, da hans land står over for en svindende befolkning.

Læs også

Chok på TUI-fly: Passager forsøgte at åbne døren under flyvning

Den russiske leder vil genoplive 'Mother Heroine'-prisen, der for første gang blev indført under den sovjetiske leder Josef Stalin i 1944. Den nåede at blive tildelt til mere end 400.000 kvinder, inden den blev skrottet i forbindelse med Sovjetunionens fald i 1991

I henhold til et dekret, der blev udstedt mandag, vil der blive udbetalt en engangsbetaling på omtrent 120.000 kroner til 'en mor, der er statsborger i Den Russiske Føderation, som har født og opdraget ti eller flere børn, der er statsborgere af Den Russiske Føderation'.

Det skriver Newsweek.

Prisen uddeles på betingelse af, at de øvrige ni børn stadig er i live. Der vil dog blive gjort undtagelser for mødre, hvis børn er døde eller forsvundet 'i forsvar af fædrelandet' eller i udførelsen af 'militær- eller civil tjeneste'.

Titlen vil desuden blive optaget på den russiske liste over højest rangerede statsordener, herunder 'Ruslands Helt' og 'Arbejdets Helt'.

Dekretet instruerer modtagerne om at bære deres pris, som er en femtakket stjerne, der omgiver det russiske statsemblem ved siden af Mother Heroine-ordlyden, på venstre side af brystet.

Ruslands befolkning har oplevet tilbagegang i årtier, og tal, der blev offentliggjort tilbage i juli af det statslige statistikbureau Rosstat, viser, at befolkningen er faldet til 145,1 millioner.

Dette tal er befolkningen endt på, da der gennemsnitligt er 86.000 russere, der har valgt at forlade landet, er døde eller deslige, i de første seks måneder af dette år.

Det anslås, at Ruslands befolkning vil falde til omkring 132 millioner i løbet af de kommende to årtier. Desuden forudsiger FN, at i det værst tænkelige scenarie, vil landets befolkning blive næsten halveret, så den lyder på blot 83 millioner i begyndelsen af det næste århundrede.

De titusindvis af russiske tropper, der vurderes at have mistet livet, efter Putins invasion af Ukraine, har ikke just hjulpet på dette. Det samme gælder for de mange hundredetusinder, der har forladt landet på grund af krigen.

Putin har tidligere rost store familier og deres betydning for Rusland, hvilket også førte til, at The Parental Glory-prisen blev oprettet i 2008, som gives til familier med syv eller flere børn.

Den russiske leder er den yngste af tre drenge og er den eneste, der overlevede barndommen. Hans ældste bror, Albert, døde som spæd i 1930'erne, og hans anden bror, Viktor, døde i 1942 under den nazistiske belejring af Leningrad, som er det nuværende St. Petersborg.

Læs også

Par vækker hel gade med lagengymnastik: Så overrasker naboen dem

Putin har to døtre med sin tidligere kone, Lyudmila. Det menes dog også, at han har andre børn med Alina Kabaeva, en tidligere olympisk gymnast, selvom dette aldrig er blevet offentligt bekræftet.

 

Dagens Gossip