Putin vil lukke Ruslands grænser for mænd i ‘den arbejdsdygtige alder’

Foto: Shutterstock

I kølvandet på Vladimir Putins "delvise mobilisering", der betyder, at 300.000 russiske mænd kan sendes til krigen i Ukraine, er en række mænd flygtet fra Rusland. Nu vil Rusland lukke grænserne.

Søndag oplyser den russiske netavis Meduza, at de russiske myndigheder vil lukke grænserne for mænd i funktionsdygtig alder, og at de skal søge tilladelse hos det militære registreringskontor for at få lov til at forlade landet. Det skriver Sosialnytt.

Meduza henviser til to kilder tæt på den russiske præsident. Den ene af ​​kilderne siger, at de russiske grænser vil blive lukket den 28. September.

Læs også

Mand læste ikke menukortet ordentligt: Da han så regningen fik han sig et chok

Den anden kilde siger, at grænserne vil blive lukket efter de omstridte folkeafstemninger i Kherson- og Zaporozhye-regionerne i Ukraine. Folkeafstemningen slutter om aftenen den 27. September.

På Twitter skulle der florere et billed fra den russiske menneskerettighedsadvokat Pavel Chikov. På billedet er der dokumenter, som angiveligt viser mænd, der forsøger at krydse grænsen mellem Rusland og Kasakhstan, men bliver nægtet at forlade landet.

Tidligere på ugen annoncerede præsident Vladimir Putin  en eskalering af krigen. En såkaldt "delmobilisering", som ifølge forsvarsministeren skal skaffe 300.000 soldater.

I kølvandet på ordren brød demonstrationer ud i mere end 30 russiske byer, og mere end 1.300 demonstranter er angiveligt blevet arresteret. Dagen efter kom der også meldinger om, at flere af de anholdte var blevet sendt direkte fra politistationen til militærtjeneste.

Den "delvise mobilisering" er den første i Rusland siden Anden Verdenskrig. Envejsbilletter ud af Rusland er udsolgt. Strafferammen for at modsætte sig værnepligten er op til 15 års fængsel.

Læs også

Chokeret mor udbrød: "Åh Gud" og så gled den ud af hendes øje

 

Dagens Gossip