Rædselsslagne forældre: Mine børn modtager uhyggelige videoer og beskeder i online-spil

Foto: Shutterstock

Der er flere forældre, der siger, at deres børn er blevet spurgt om at udlevere personlige detaljer.

Der er mange børn, der har skiftet fodbold og håndbold ud med computerspil.

Det er nemlig blevet uhyre populært at spille computer, men man løber en risiko, når man spiller de spil, der har en chatfunktion.

Det har en malstrøm af forældre oplevet, er sket for deres børn. De ønsker derfor at advare andre forældre mod spillet Among Us, hvor de alle har oplevet, at deres børn har modtaget uhyggelige beskeder.

Læs også

Forfærdelig tragedie: Mor og datter styrtede i døden

Among Us har nemlig en indbygget chatfunktion, hvor alle spillerne kan skrive med hinanden. Det ses dog ofte, at chatten bliver mistbrugt af dem, der ønsker at komme i kontakt med børnene.

Der er mange, der har oplevet, at deres barn har fået tilsendt seksuelle beskeder. 

Det er dog ikke kun tekstbeskeder, børnene modtager. 

Der er en mor, der fortæller, at hendes datter fik tilsendt en seksuel video.

"De blokerede ham med det samme, hvorefter hun kom løbende ud til mig og forklarede, hvad der var sket," fortæller hun til Sun Online. 

Der er ligeså andre forældre, der fortæller, at deres børn er blevet forsøgt narret til at give deres telefonnummer og andre personlige informationer ud til de fremmede mennesker.

Foto: Facebook

Spillet er børnevenligt, og det er blandt derfor, at spillet er blevet så populær. Det er blevet downloadet 40 millioner gange i september, og det er også blevet meget populært i Danmark. 

Spillet er børnevenligt, men chatfunktionen i spillet giver fremmede mulighed for at skrive, som det passer dem. 

"Spillene, hvor det er muligt at chatte med andre, udgør også en risiko til de mindre, da de kan blive udnyttet af dem, der ønsker at tage kontrakt til dem," sagde Andy Burros, Head of Child Safety Online Policy.

Der er nu flere forældre, der deler opslag på Facebook, hvor de advarer andre forældre om spillet.

"Han kom ind og fortalte, at der var en, der havde spurgt efter hans adresse. Jeg er glad for, at han sagde til us. Vi valgte at spørge ham, hvorfor han ville have adressen, hvorefter han forlod spillet. Forældre, snak med jeres børn!," skriver en bruger på Facebook. 

 

Læs også

Erfarne medarbejdere på TV2 raser: Forrykt at droppe sexisme-dokumentar

 

Dagens Gossip