Røvede bank for 10 kroner i 2004: Onsdag blev han henrettet for sin forbrydelse

Foto: Shutterstock

Onsdag blev en mand henrettet for en forbrydelse begået under et særdeles mislykket røveri i 2004, men det var hans sidste ord, der løb med opmærksomheden.

I 2009 blev John Henry Ramirez, som dengang var kun 25 år gammel, dømt til døden for en forbrydelse, som han begik under et røveri, der må være blandt de mest mislykkedes i verdenshistorien. 

Ramirez formåede nemlig kun at stjæle $1,25 (næsten 10 kroner), men det var heller ikke selve røveriet, der blev begået i 2004, som førte til en dødsstraf.

Læs også

Hvis du kender (og lever efter) disse 5 tal, kommer du til at leve længere

Det var derimod det drab, som den unge mand begik på Pablo Castro under røveriet, der var skyld i straffen. 

Det skriver Unilad

Ramirez blev altså idømt lovens hårdeste straf i Texas i USA, men fordi han i flere år har diskuteret med det amerikanske retssystem om at få lov til at få en præst til stede ved henrettelsen, er den konstant blevet udskudt. 

For nyligt slog Højesteretten dog fast, at det ville være i strid med Ramirez' rettigheder, hvis han ikke fik lov til at blive velsignet af en præst under henrettelsen, og den endelige henrettelsesdato kunne derfor fastlægges til d. 5. oktober 2022 - og sådan blev det. 

Onsdag blev den nu 38 år gamle Ramirez henrettet med en dødelig indsprøjtning, mens en præst holdte sin hånd på morderens bryst og velsignede ham. 

Præsten sagde blandt andet, at Ramirez skulle "give os alle fred," og velsignelsen blev afsluttet med et "amen" fra Ramirez, som dog også nåede at sige noget andet, før han døde, og det tog en stor del af opmærksomheden. 

Han sagde nemlig noget, som mange andre dødsdømte fanger ikke gør; han sagde undskyld og tak. 

"Jeg vil bare gerne sige til Pablo Castros familie, at jeg er glad for, at i forsøgte at kommunikere med mig gennem 'Victim's Advocacy'-programmet," lød det således blandt andet fra Ramirez kort før hans død. 

Han udtalte desuden: "Jeg prøvede at svare tilbage, men der er intet, jeg kunne have sagt eller gjort, som ville have hjulpet jer. Jeg fortryder og angrer. [...] Jeg håber, at dette [red. henrettelsen] giver jer ro. Hvis det hjælper jer, er jeg glad."

John Henry Ramirez blev henrettet d. 5. oktober efter at have ventet på dødsgangen i 13 år / Foto: Texas Department of Criminal Justice

Inden han døde, sagde han afslutningsvist: "Jeg håber på en eller anden måde, at dette hjælper jer med at få en afslutning," og han nåede også at sende en hilsen til sin egen familie: 

"Til min kone, mine venner, min søn [...], jeg elsker jer alle sammen. I skal vide, at jeg kæmpede en god kamp, og at jeg er klar til at smutte."

"Jeg er klar fængselsinspektør," lød Ramirez' sidste ord, før han fik skudt en dødelig dosis pentobarbital ind i blodet og blev erklæret død 14 minutter senere.

Læs også

Tilbød at 'fjerne' folks ekskærester for 75 kroner: Så gik internettet amok

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip