Russisk soldat tiltalt for drab på civil, som var ubevæbnet

Foto: Shutterstock

Den russiske soldat kan ende med at afsone mange år i fængsel.

En 21-årig russisk soldat er ifølge Ukraines statsanklager blevet tiltalt for drab på en 62-årig ubevæbnet mand. Den 21-årige bliver altså den første russiske soldat, som siden invasionens begyndelse stilles for en dommer som tiltalt for krigsforbrydelser.

Drabet fandt ifølge anklageren sted den 28. februar. Den ukrainske mand blev skudt, da han kom cyklende i udkanten af landsbyen Tjupakhivka.

Læs også

'Afrikas rigeste dreng' har fået Lamborghini i 10-års fødselsdagsgave

Drabet skyldtes ifølge anklageren, at manden havde set fem russiske soldater, deriblandt den tiltalte, stjæle en bil. 

Ved at dræbe manden ville de russiske soldater, der var drevet på flugt af ukrainske styrker, forhindre, at den 62-årige mand kunne vidne mod dem i en eventuel sag om tyveriet af bilen.

»En af de andre soldater beordrede den tiltalte til at dræbe en civil, så han ikke kunne anmelde dem. Manden døde på stedet – bare få meter fra sit hjem,« hedder det i meddelelse fra statsanklager Iryna Venediktovas kontor ifølge Berlingske,

Det er ikke oplyst, hvornår retssagen mod den unge russiske soldat begynder. Dog ligger det fast, at den pågældende soldat risikerer at få en livstidsstraf, hvis han kendes skyldig i anklagen om at have begået en krigsforbrydelse ved at dræbe en civil.

Kontoret har ikke oplyst, hvad der er sket med de andre russiske soldater, som angiveligt var sammen med den tiltale, da drabet fandt sted. Det vides således ikke, om disse påregnes for at være medskyldig i drabet.

Læs også

Rusland melder om første civile dødsfald

 

 

Dagens Gossip