Rusland melder om første civile dødsfald

Foto: Shutterstock

Krigen har nu for alvor ramt uden for Ukraines grænser.

De sidste par måneder har krigen raseret Ukraine, sendt millioner på flugt og drabt tusindvis af uskyldige ukrainere. 

Det er primært gået ud over det ukrainske folk og deres hjemland, men de sidste par uger har krigen spredt sig til flere nabolande. 

Læs også

14-årig blev dømt til døden og henrettet: I dag ser sagen helt anderledes ud

 Det tidligere sovjetiske land Moldova, som grænser op til Ukraine, har oplevet flere mystiske eksplosioner, ligesom Rusland har været præget af eksplosioner og uforklarlige brande. 

Et par gange har Rusland anklaget Ukraine for at have angrebet russiske landsbyer nær grænsen til Ukraine, og nu melder landet for første gang om, at en civil russer har mistet livet som konsekvens af de ukrainske beskydninger.

Det oplyser russiske myndigheder ifølge CNN.

Dødsfaldet skete i den russiske by Solokhi, som ligger cirka 10 kilometer fra grænsen mellem Ukraine og Rusland. 

Tidligere har der været meldinger om sårede civile i enkelte russiske landsbyer nær grænsen, men det er altså første gang at officielle kilder melder om et civilt dødsfald på russisk side. 

Guvernøren for området, Vyacheslav Gladkov, har udtalt, at befolkningen i Solokhi vil blive evakueret til "et sikkert sted."

Ifølge CNN er angrebet blot ét af mange, som har ramt det russiske område de seneste par uger. Russiske medier skriver, at det er Ukraine, der står bag disse angreb, men det har landet hverken be- eller afkræftet. 

Senest lød det fra Gladkov, at fem huse var gået tabt i en anden by i regionen.

Til sammenligning med det ene russisk dødsfald skønner FN, at mindst 3.200 civile ukrainere har mistet livet siden invasionens start d. 24. februar. Tallet er formentlig underdrevet.

Læs også

Passager måtte tage roret, da piloten blev dårlig: Landingen endte ikke som forventet

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip