Så gammel blev USAs ældste person: Nu er hun død

Foto: WCNC/WBTV News/YouTube

Den ældste amerikaner er afgået ved døden, efter et liv der må have budt på lidt af hvert.

Hester Ford, der indtil denne weekend var indehaver af den imponerende titel som den ældste levende amerikaner, er nu afgået ved døden, i en alder af 116 - det skriver Unilad.

Læs også

Truede ung sort mand: Få timer efter var demonstranter foran hans hjem

Hun døde fredeligt i sit hjem i Charlotte, i delstaten North Carolina, omgivet af familie lørdag, April 17.

Indtil sin død var Ford kendt som den ældste levende person i USA, ifølge data indsamlet af Gerontology Research Group, og ifølge oldest.org var Hester Ford sågar på listen over de 10 ældste mennesker i hele verden, før hun lørdag gik til hvile. 

Selvom 116 år må siges at være en helt utrolig alder at nå som menneske, nåede Hester Ford, utroligt nok, aldrig højere end en 7. plads, på listen over verdens ældste mennesker. 

Ikke desto mindre, et så langt liv medfører selvfølgelig en ufattelig stor mængde oplevelser. Garanteret en masse positive, men at leve så længe, har også konsekvenser. 

Hester Ford med al sandsynlighed måtte tage afsked med langt størstedelen af sine venner for efterhånden mange år siden, men hun efterlader sig en familie, som man kun kan tænke den gamle kvinde var stolt af til det sidste.

Hun er overlevet af en familie, der omfatter intet mindre end 12 børn, 48 børnebørn, 108 oldebørn og ca. 120 olde-oldebørn, der vil huske hende som ‘ en højtelsket juvel i samfundet’

“Hendes lys skinnede ud over hendes lokalområde, og hun levede ud over et århundrede med minder, der indeholder det virkelige liv erfaring på over 100 år. Hun repræsenterede ikke kun udviklingen af vores familie, men af den sorte afroamerikanske race og kultur i vores land,” - fortæller et af de mange hundrede oldebørn, Tanisha Patterson-Powe til WBTV og fortsætter:

“Hun var en påmindelse om, hvor langt vi er kommet som mennesker på denne jord. Hun er blevet fejret over hele verden af lokale regeringer, samfundsledere, sociale medier, udenlandske præsidenter som en højtelsket juvel i samfundet for at have æren af at være den ældste levende person i Amerika,”

Læser man den nu afdøde kvindes historie, havde man måske ikke forestillet sig, at Hester Ford ville levet et liv der var længere end hvad de fleste mennesker overhovedet kommer i nærheden af.

Ford havde en beskeden opvækst i Lancaster, South Carolina, hvor hun plantede og plukkede bomuld på en gård, hvor hun boede, hvor hun ligeledes pløjede marker og skar træet, ligesom hendes mandlige slægtninge.

Hun giftede sig med sin mand John Ford, da hun var bare 15 år gammel, og parret flyttede derefter til Charlotte sammen i 1953. De delte 45 års ægteskab sammen, før han døde i 1963 - ja, Hester Fords mand, som hun var gift med i 45 år, døde for 58 år siden. 

“Selv om hun nu er væk, vil hendes arv og hendes minde fortsætte med at leve videre gennem hendes familie og alle, hun har rørt ved for at gøre verden til et bedre sted i de kommende generationer,” - afsluttede Tanisha Patterson-Powe.

Om Hester Ford drømte om at blive det ældste levende menneske i verden, melder historien desværre intet om. Hun var ikke langt fra, men i den alder heller ikke så tæt på. 

Verdens ældste mennesker, er nemlig en japansk mand Kane Tanaka, der for godt tre måneder siden, fejrede sin fødselsdag for 118. gang.

Læs også

Vilde scener i fængsel: Indsatte redder fængselsbetjents liv

 

Dagens Gossip