Vilde scener i fængsel: Indsatte redder fængselsbetjents liv

Foto: USA Today/Youtube

En lille gruppe fanger blev de helt store helte, da de med stor sandsynlighed er ansvarlige for, at en fængselsbetjent stadig er i live.

Er man et dårligt menneske fordi man sidder i fængsel? Så forenklet kan man nok ikke drage så moralskt store konklusioner, men en video fra et fængsel i USA synes at være bevis på, at indsatte sagtens kan være helte, og gode mennesker, samtidig med at være fange. 

Læs også

Familie i chok: Betjent brækker dement kvindes knogler, mens hun plukker blomster

Det var en helt normal, og ganske stille dag på kontoret for Warren Hobbs. Han sad ved sit bord og kontrolcenter, i midten af et stort lokale der indeholdt en masse fængselsceller, og endnu flere kriminelle. Alle sammen i deres celler. 

Pludselig begynder fængselsbetjenten at føle sig skidt tilpas, han begynder at svede, og sidde forkrampet på sin stol - han er ved at lide et hjerteanfald. 

Allerede inden det tilsyneladende gik op for Warren Hobbs selv, at noget var galt, havde tre indsatte bemærket, at fængselsbetjenten opførte sig anderledes. 

“Han trak vejret tungt, han bevægede sig ikke som han plejer at bevæge sig, og deres største øjenåbner var, at han tog sin hat af. Fængselsbetjent Hobbs har altid sin hat på. Han var virkelig svedig, og han viftede sig selv med sin hat,” - Lyder det fra en af Warren Hobbs kolleger, Shannon Vokodav til USA Today og fortsætter:

Til sidst besvimede Warren Hobbs, men de eneste der var vidner til det, var lukket spærret inde i deres celler. 

En indsat ved navn Mitchell Smalls var den første der lagde mærke til, at betjenten var besvimet, og i et desperat forsøg på at tiltrække opmærksomhed til den voldsomme situation, råbte Smalls et utal af gange på Hobbs. 

Ifølge Shannon Vokodav, er Smalls måske den vigtigste grund til, at Warren Hobbs stadig er i live.

Det gik hurtigt op for de andre indsatte, at noget var helt galt, og de begyndte alle at råbe på betjenten, eller en af hans kolleger, mens de slog og hamrede på dørene. 

Kolleger kom der desværre ikke, men det var alligevel lige præcist nok. 

“Fængselsbetjent Hobbs fortalte mig senere, at han ingen ide havde om, at han var besvimet, men at han blev ved med at høre ‘fængselsbetjent, fængselsbetjent’, og det var faktisk det der vækkede ham, hvert fald så meget at han var halvt ved bevidsthed” - fortæller Shannon Vokodav.

Warren Hobbs fik øjenkontakt med to indsatte, og det lykkedes ham at få åbnet to af cellerne, ved hjælp af kontrolpanelet ved hans bord, inden han igen mistede bevidstheden. Dette skulle blive hans redning. 

I det samme celledørerne gik op, spurtede de to indsatte ned til den efterhånden hårdt ramte Hobbs, og gjorde alt hvad de kunne, for at tilkalde hjælp. 

Heldigvis fik de indsatte fat i nogle af Hobbs kolleger, der selvfølgelig stormede mod fængselsfløjen med redningsfolk i hælene.

De tre mænd, der var vitale i den ekstraordinære redningsaktion, Mitchel Smalls, Walter Whitehead og Terry Loveless, fortæller alle at de ikke var i sekund i tvivl om hvad de skulle gøre - rede en mands liv.

“Jeg kunne ikke bare se på, at en mand døde,” - fortæller Smalls, og Whitehead stemmer i, og fortæller at Warren Hobbs er en respekteret fængselsbetjent, der behandler alle ordentlig. 

“Han er altid meget respektfuld, han respekterer alle herinde, og de respekterer ham tilbage,”

Tony Loveless afslutter med at sige, at de tre mænd ikke er helte, men gjorde hvad han håber alle andre ville gøre. 

“Vi gjorde ikke noget, som han ikke ville gøre for os. Han er en fantastisk mand, en fantastisk fængselsbetjent, og vi glæder os bare til at han er tilbage på arbejde,”

Hvilke forbrydelser de tre mænd er blevet placeret i fængslet for, melder historien intet om, men måske en forbrydelse kan glemmes, bare for et øjeblik, når man på den måde gør alt muligt, for at redde et andet menneskes liv.

Læs også

Næsten død i trafikulykke: Sådan var nærdødsoplevelsen

 

Dagens Gossip