SAS-ansat syntes kollega opførte sig underligt: Så ringede hun straks til politiet

14/09/2023 11:25

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arbejdsdagen onsdag tog en drejning for en SAS-ansat.

Mest læste i dag

Indsatsleder Atle Vesttorp fortalte onsdag til Dagbladet, at politiet modtog en anmeldelse fra ansatte i lufthavnen klokken 12.25 onsdag eftermiddag.

- Vi fik en anmeldelse om en mand, der muligvis var beruset og iført uniform. Vi sendte en patrulje, fandt manden, og han blæste mere end tilladt, siger Vesttorp til Dagbladet.

Manden er britisk statsborger i 40'erne, og er kabinebesætningsmedlem hos SAS.

Manden, der onsdag blev anholdt efter en promilleprøve på Gardermoen, bliver i dag fremstillet for fængsling i Romerike og Glåmdal byret.

Det fortæller vagtchefen i Øst politikreds, Linda Tengesdal, til Dagbladet.

- Han bliver fremstillet til varetægtsfængsling på baggrund af risikoen for unddragelse i straffesagen, siger hun til Dagbladet.

Politianklager i Øst politikreds, Tor Anders Persen, oplyser, at manden vil blive fremstillet for fængsling klokken 13. Han vil ikke give detaljer om alkometertesten, men fortæller, at der er målt en alkoholkoncentration i blodet på over 0,2 - hvilket er strafbart.

Mandens forsvarer Gard A. Lier siger, at han ikke har talt med sin klient endnu, og dermed ikke ved, hvordan han vil forholde sig til fængslingen.

- Det er også usikkert, om han er i stand til at møde i fængslet på grund af helbredsmæssige udfordringer, siger Lier til Dagbladet.

Over for TV 2 Norge bekræfter pressechef i SAS, Tonje Sund, at det er en af ​​deres ansatte.

- Vi tager sagen meget alvorligt og har systemer til at håndtere det her. Ud over det har vi ingen kommentarer, da det er en personalesag og vil blive behandlet som sådan, siger hun til TV 2.