Shakira risikerer op til 8 år i fængsel: Dommer beordrer retssag

Foto: Shutterstock

Shakira er blevet beordret til at skulle en tur i retten, for skatteunddragelse, har den spanske domstol besluttet.

Den 45-årige colombianske musikstjerne, kan risikerer op til 8 år i fængsel, hvis hun bliver dømt skyldig.

Shakira har på det kraftigste afvist anklagerne.

Læs også

Var mor for ham i 13 år: Pludselig venter de barn sammen

Sangerinden er blevet anklaget for at have bedraget det spanske skattekontor for 14,5 millioner euro (107 millioner danske kroner) på den indkomst, hun tjente mellem 2012 og 2014.

Moren til to afviste en forlig aftale, da hendes advokater hævdet at sangeren er ‘fuldstændig sikker på hendes uskyld’.

Shakira er anklaget for at lyve om, hvor hun boede i disse år, samt at have brugt en kompleks udenlandsk-virksomhedsstruktur for at undgå at betale skat.

Hun var i et forhold med fodboldspilleren Gerard Pique på det tidspunkt. De bekræftede tidligere på året, at de var gået fra hinanden.

Spanske statsanklagere forlangede at sangeren skulle 8 år bag tremmer hvis det kom til en retssag og dømt. 

Udover fængselsstraffen, kunne Shakira ende med at skulle betale en bøde på svimlende 23 millioner euro (171 millioner danske kroner).

Folk er betragtet som spansk indbygger som skal betale skat, hvis de bruger mere end 183 dage dage i landet på et kalender år.

Skattemyndighederne indledte en undersøgelse i Shakiras privatliv om perioden 2012 til 2014, hvor de blandt andet analyserede hendes sociale medier, for at finde ud af hvor meget tid hun havde brugt i Spanien.

De argumenter for at sangen brugte 242 dage i Spanien i 2012, 212 dage i 2013 og 243 dage i landet i 2014. Det skriver Unilad.

Shakira har nægtet at skulle have undladet at betale skat. Hendes PR-team sagde, at sangerinden altid har opfyldt sine skattepligter.

Læs også

Bedste ven afslører: Jeg ved Maddie blev solgt

 

Dagens Gossip