Skandaleplaget ægteskab mellem prins Albert og prinsesse Charlene

Foto: Carsten Rehder/Picture Alliance/Ritzau Scanpix

Siden deres ekstravagante bryllup, der kostede omtrent 750 millioner kroner, har prins Albert og prinsesse Charlenes ægteskab været præget af drama.

Hun er tidligere olympisk svømmer, og han er søn af Hollywood-ikonet Grace Kelly samt født ind i den royale familie. På papiret var Charlene Wittstock og prins Albert af Monacos ægteskab et eventyr.

Læs også

Foruroligende ny forskning: Mundbind med til at skade børn

Men siden deres ekstravagante bryllup til mere end 750 millioner kroner for 10 år siden, som dengang blev beskrevet som 'landets største fest i 55 år', har parret været forfulgt af drama og skandaler.

I denne uge kom det frem, at Charlene har fået støtte fra milliardæren Vladislav Doronin, mens hun er kommet sig over en mystisk sygdom, som har resulteret i et længere fravær fra det offentlige liv, skriver The Sun.

Den 43-årige Charlene tilbragte seks måneder i Sydafrika, hvor hun kæmpede mod en øre-, næse- og halsbetændelse. Hun rejste oprindeligt til landet i forbindelse med sit filantropiske og bevarende arbejde.

I løbet af den tid, som hun tilbragte i det afrikanske land, gik hun glip af både sin 10-års bryllupsdag og parrets tvillingers første dag i skolen.

Hendes afrejse rygtes at have relation til et skænderi med 63-årige prins Albert, på grund af påstande om hans utroskab. Prins Albert har dog insisteret på, at der ikke er problemer i deres forhold.

Foto: Instagram

Tidligere på måneden vendte prinsessen endelig hjem til Monaco, men i sidste uge gik hun glip af fejringen af Monacos nationaldag og blev indlagt på et behandlingssted grundet ikke-oplyste medicinske problemer og vægttab.

Prins Albert blev derfor afbilledet alene på balkonen i deres palads sammen med prins Jacques og prinsesse Gabriella, der holdt skilte op, hvorpå der stod: 'Vi savner dig, mor'.

Fra det øjeblik, de fandt sammen, har det ikke været let. Blandt andet har Albert tilstået at have fået flere illegitime børn. Desuden rygtes det, at Charlene forsøgte at flygte før deres bryllup.

'Playboy Prince'

Før han giftede sig med Charlene i 2011, havde Albert et ry som 'Playboy Prince'.

Han datede angiveligt en række skønheder, der omfatter alt fra supermodellen Claudia Schiffer og sangerinden Kylie Minogue til Bond-skuespilleren Roger Moores datter Deborah.

Parret mødtes for første gang ved OL i 2000, hvor Charlene, der dengang var 22 år, blev nummer fem i 4x100 meter-medley, inden hun vandt 200 meter rygsvømning ved en anden begivenhed i Monaco.

Parrets siges at have knyttet bånd over deres kærlighed til sport, da prins Albert selv har konkurreret som en del af Monacos bobslædehold til vinter-OL.

Deres forhold blev gjort officielt i 2006, og hun stoppede med at svømme i 2007. Den 23. juni 2010 annoncerede de deres forlovelse, og Charlene viste en prangende forlovelsesring.

Men prins Alberts fortid som playboy-prins begyndte at indhente ham. I forholdets tidlige dage, blev Albert tvunget til at tilstå ikke blot ét, men to børn uden for forholdet

I 2005 indrømmede han, at han var far til en søn (Alexandre Grimaldi-Coste, der i dag er 18 år gammel), som han havde fået med en Air France-stewardesse ved navn Nicole Coste.

Et år senere blev det afsløret, at han også havde en datter uden for forholdet (Jazmin Grace Grimaldi, der i dag er 29 år gammel), med den amerikanske ejendomsmægler Tamara Rotolo, der anlagde sag om faderskab i 1992.

Sidste år stod prins Albert igen over for anklager om, at han havde børn udenfor forhold, da en brasiliansk kvinde hævdede, at Albert var far til hendes 15-årige. Disse anklager har han dog afvist.

Bryllupsdagstårer

Deres bryllupsfest varede i intet mindre end tre dage, og bød på en stjernespækket gæsteliste, der bl.a. omfattede prins Edward og Naomi Campbell. Sidstnævnt ankom med den 59-årige russiske forretningsmand Vladislav Doronin på armen.

Charlene strålede i en Arani Prive-kjole uden skuldre, som var broderet med hele 40.000 Swarovski-krystaller - men hun kunne ikke stoppe med at græde.

En lang række billeder af den smukke brud, der duppede sin kind med en serviet, blev delt verden over, hvilket førte til, at flere royale eksperter spekulerede i, at det ikke var glædestårer.

Den franske avis Le Journal du Dimanche skrev tilmed, at hun havde forsøgt at flygte til Sydafrika, hvor hun voksede op. Det forsøgte hun angiveligt på tre gange før den store dag, men politiet overtalte hende til at blive i Monaco.

Embedsmænd fra Monacos palads benægtede anklagerne, og en talsmand sagde følgende til magasinet People: 'Intet af dette er sandt, og vi tror, det kommer af fuldstændig jalousi'.

"Alt var bare så overvældende, og der var alle de blandede følelser på grund af rygterne, og naturligvis byggede spændingen sig op, og jeg brød ud i gråd," sagde Charlene selv i et interview med The Times. 

Bekymringer for Charlene

Mens der er bekymringer for deres forhold, er den største bekymring dog for Charlene selv, der blev indlagt på et hospital i september, efter hun kollapsede og blev set værende meget skrøbelig.

Charlene opholder sig nu på et ukendt behandlingssted uden for Monaco. Hun delte et opslag på Instagram for tre dage siden, hvor hun delte en video med et flyvende monegaskisk flag.

Som reaktion på rygterne om, at hun er blevet sat i forbindelse med milliardæren Doronin, understregede Albert, at alt er fint mellem ham og hans kone.

Der har været forlydender om, at problemerne er et bevis på, at forbandelsen, der hævder, at 'aldrig vil en Grimaldi finde sand lykke i ægteskabet' er sand.

Legenden fortæller, at prins Rainier I tilbage i det 13. århundrede bortførte en flamsk kvinde, som forbandede ham og alle hans efterkommere.

Læs også

Silas Holst brød sammen under finalen

Det er stadig uvist, om prins Albert og prinsesse Charlene er i stand til at bryde denne forbandelse.