Skole beder forældre droppe ordet jul: I må arrangere en vinterfrokost i stedet

Arkivfoto: Polfoto/Maria Fonfara

Forældre raser over beslutningen, som skolen har truffet for ikke at udelukke elever, der ikke fejrer jul.

Ved et møde i september måned blev forældrene på Ekholt Skole i Norge frarådet at bruge ordet jul i forbindelse med en julefrokost, som de ønskede at holde for eleverne i december.

Skolens ledelse opfordrede i stedet forældrene til at kalde arrangementet for en vinterfrokost eller en decemberfrokost, for ikke at afskrække de elever, som ikke fejrer julen.

Det skriver Dagbladet.no.

Mange forældre er blevet vrede over skolens opfordring, fordi de opfatter den som et forbud mod den kristne højtid. 

Læs også

Men det afviser skolens rektor Line Lofstad Andersen:

- Det fremstilles som om, at det ikke er okay at fejre julen på vores skole, men det er ikke sandt. Vi har juletræ og julesange og julegudstjeneste og det hele. Vi er en skole i Norge, og vi fremmer selvfølgelig kristen, norsk kulturarv og værdier, også når det gælder jul, siger Line Lofstad Andersen.

Line Lofstad Andersen understreger, at hendes opfordring til at undgå ordet jul gælder for to årlige trivselstiltag, som ligger fast og arrangeres af skolens forældre.

Læs også

Gymnasielærer til forældre: Gider I lige opdrage jeres børn?

- Når forældrene skal lave disse trivselstiltag, skal det være noget, som alle børn kan være med til. Vi ser jo, at børn falder uden for juletingene, som er i skolens regi, og så synes jeg, at de i hvert fald skal kunne være med til de to årlige trivselstiltag, som forældrene skal stå for, siger Line Lofstad Andersen.

Forældrene må altså gerne holde et julearrangement for eleverne uden for skoletiden, men det må ikke tælle med som et af de to trivselstiltag.

Flere forældre har kontaktet lokalpolitikere fra den lokale afdeling af Fremskrittspartiet i deres frustration over den omdiskuterede sag.

- Vældigt mange forældre har kontaktet os. Julefejring er en tradition med dybe rødder i det norske samfund og den norske skole. Nogen ting bør man simpelthen ikke rokke ved, siger Michael Torp fra partiet.

Uenighederne har efterhånden skabt så meget omtale, at historien nu har spredt sig fra de lokale medier til de landsdækkende. Skolens ledelse har indkaldt forældrene til et møde om sagen.

 

Dagens Gossip