Skole med besked til forældrene: Kommer I for sent, koster det penge

Foto: Shutterstock.com

Kommer forældrene for sent, når deres børn skal afhentes fra skole, så kommer det til at koste penge. Sådan lyder det fra en skole i Gravesend.

Sidste år skabte det stor debat hos forældrene til folkeskolebørn, da en ny lovgivning kom på banen.

Denne lovgivning ville få konsekvenser for forældrenes økonomi, hvis deres børn havde for meget fravær i skolen.

Kort fortalt så ville de blive trukket i ydelser, hvis deres børn havde for meget fravær, og det var det langt fra tilfredse med.

Læs også

Vild regel trådt i kraft: Fravær i skolen = Fratagelse af børnepenge

I England er en skole begyndt på lidt af det samme, men her vil de ikke straffe forældre, hvis deres børn kommer for sent i skole, til gengæld vil de straffe dem, hvis de bliver der for længe.

Holy Trinity-skolen i Gravesend har nemlig indført et nyt regelsæt, hvor forældrene skal betale et britisk pund (8.74 kr.) for hvert femte minut, et barn bliver afhentet for sent.

Tiden sættes i gang fra klokken 16.00, og hvis et barn først bliver hentet klokken 16.30, så ryger der altså en bøde til forældrene med i barnets skoletaske på seks pund.

Gør det for børnene

Ifølge skolens rektor, Denise Gibbs-Naguar, så er det ikke noget skolen gør for at tjene penge, men noget de gør for at beskytte eleverne.

Til britiske BBC fortæller hun, at eleverne udviser tegn på angst, og at de frygter, at der kan vær sket noget alvorligt med deres forældre.

Tror du, at udsigten til bøder, kan få forældrene til at hente deres børn i rette tid, eller tror du ikke, at det vil have nogen konsekvenser?

Læs også

Denne japanske metode til at opspare penge, kan ændre dit liv økonomisk

 

 

Dagens Gossip