Skole skaber stor vrede: Muslimske elever skulle 'bede udenfor i kulden'

Foto: Twitter

En lærer 'sparkede dem ud' af et klasseværelse, og bad dem bede udenfor. Nu har skolen udsendt en undskyldning.

En video af muslimske elever på Oldham Academy North i Oldham, Greater Manchester i England, der beder udenfor, har skabt vrede og forargelse.

Læs også

Nu undskylder Mette Frederiksen

I videoen ser man cirka otte drenge, der knæler med deres hoveder bøjet mod asfalten, mens en person fra skolens personale, der er iført en refleksvest, ser ud til at holde øje med dem.

Efter at have afsluttet deres bøn, rejser drengene sig hurtigt op, hvorefter de samler deres skoletasker op.

Videoen har spredt sig på nettet, hvor den har skabt både vrede og forargelse. Flere seere har kaldt videooptagelserne for både 'foruroligende' og 'ulækre', skriver Mirror.

Skolen i Greater Manchester har siden forklaret, at eleverne ikke kunne bede indenfor på grund af alvorlige oversvømmelser, der påvirkede 15 klasseværelser.

Derudover har de udsendt en 'helhjertet undskyldning', ligesom de har bekræftet, at en undersøgelse er blevet iværksat.

En tidligere elev på skolen har fortalt til The Oldham Times, at drengen bad i et klasseværelse under deres frokostpause, da en person fra skolens personale 'bad dem forlade lokalet'.

Det hævdes, at eleverne ikke havde nogen anden mulighed, end at gennemføre deres bøn udenfor i kulden, fordi skolen ikke havde et lokale, hvor de kunne bede.

Ifølge Mirror har en elev, der hævder at være involveret i hændelsen, sagt, at en 'vred' lærer fortalte dem, at de ikke kunne få lov til at bede i det rum, de befandt sig i.

"Vi bad Jummah, og en lærer kom ind og fortalte os, at vi ikke har lov til at bede i dette rum, og hun smækkede døren og virkede vred," sagde eleven.

"Vi har haft en bederum i lang tid. Lærerne ville give os lov til at gå derinde for at bede."

Ifølge lokalmediet Manchester Evening News har skolen efterfølgende udsendt en meddelelse, hvori de giver en undskyldning til eleverne.

"Tidligere på ugen begyndte billeder af elever på Oldham Academy North, der bad udenfor at cirkulere på sociale medier," lyder det fra skolen.

"Oldham Academy North, Oldham Interfaith Forum og Oldham Council vil gerne adressere den forståelige bekymring, dette har forårsaget."

"For det første vil akademiet gerne give en helhjertet undskyldning. Skolen er stolt af sin mangfoldighed og vil aldrig stoppe eleverne i at bede eller bede dem om at bede udenfor."

"Denne situation opstod på grund af manglende plads på skolen, forårsaget af en oversvømmelse, der skabte en enorm skade og efterlod 15 klasseværelser ubrugelige."

"Et lokal er sidenhen blevet fundet, som eleverne kan bede i, og det forstås, at eleverne er glade for lokalet."

Læs også

McDonald's-fejlordre efterlader vegetarisk kunde traumatiseret og i tårer

"Akademiet skriver til forældrene i dag, for fuldt ud at forklare, hvad der er sket, og er vil gladeligt mødes med enhver, der er bekymret."

 

Dagens Gossip