Skræmmende udmelding fra Canada: Det var et iransk missil, der skød fly ned

Foto: Shutterstock.com

Det skulle angiveligt have været en iransk missil, der skød det ukrainske fly ned i går morges. Sådan lyder det fra den canadiske premierminister Justin Trudeau.

I går morges styrtede et ukrainsk fly ned kort efter afgang fra lufthavnen i den iranske hovedstad Teheran.

I første omgang lød meldingerne på, at det var en teknisk motorfejl, der var årsag til, at flyet styrtede ned og dræbte de 176 personer ombord, men den melding blev efterfølgende afvist af den ukrainske stat.

Læs også

Tragisk: Passagerfly styrter ned - Alle ombord er døde

Ukraine ønskede dog ikke at melde ud med, hvad der ellers var sket, men nu har den canadiske premierminister Justin Trudeau taget bladet for munden, og fortalt, hvad han er blevet orienteret om.

Ifølge premierministeren var det angiveligt et iransk missil, som skød det ukrainske fly ned.

USA, Ukraine og Storbritannien arbejder ud fra samme formodning, mens de i Iran dog kalder det både videnskabeligt umuligt og ulogisk.

Meldingerne fra den canadiske premierminister lyder dog, at det ikke var en bevidst handling fra Iran, men at der var tale om en fejl.

Flystyrtet kom ikke mange timer efter, at Iran netop havde foretaget et missilangreb mod en militærbase i Irak som hævn på det droneangreb, som USA udførte få dage forinden.

Læs også

Forfærdelig ulykke: 13-årig dreng flyver ud af forlystelse

 

Dagens Gossip