Skrappe corona-restriktioner: Vil undgå ny nedlukning

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For at undgå en ny nedlukning af landet, har premiereminsteren valgt at skærpe corona-restriktionerne igen.

Da coronavirussen begyndte at sprede sig, blev det ene land efter det andet hurtigt lukket ned.

Det er kun i lige i løbet af de seneste måneder, at flere lande igen har valgt at åbne op, og sådan skulle det gerne blive ved med.

Læs også

30-årig kvinde var tæt på at blive voldtaget - Ældre mand brugte snedigt trick

Derfor har de i Belgien valgt at indføre nogle skrappe corona-restriktioner, så de kan undgå, at hele landet skal blive lukket ned på ny, efter en ny stigning i antallet af smittede.

På et pressemøde mandag fortalte det belgiske premierminister Sophie Wilmes, at beboerne i Belgien vil få begrænset deres sociale kontakt.

Se kun de samme fem personer

Helt præcist betyder det, at fra på onsdag må en belgisk familie eller personer der bor sammen, højst mødes med fem personer i de kommende fire uger.

Det er altså de fem samme personer, som man kun må ses med i de kommende fire uger, for at holde situationen under kontrol.

“Vi griber ind igen i dag for at holde situationen under kontrol og for at forhindre en total nedlukning,” fortæller hun på pressemødet ifølge DR.

Samtidig kommer der også til at blive sat begrænsninger på offentlige arrangementer. Hvis der eksempelvis afholdes en koncert indendørs, må der max. være 100 personer, mens der udendørs må opholde sig 200 personer.

Folk skal ligeledes handle alene og ikke sammen med andre, og belgiere opfordres igen til at arbejde hjemmefra.

Den belgiske premierminister fortæller, at det lader til, at de belgiere der er smittet nu, smitter mere end tidligere på året.

Læs også

Eksperter: Det kommer til Danmark

Dagens Gossip